Pp kicsi 45
2018-06-20
T%c3%b6k%c3%a9letes selfie

A tökéletes selfie titka

Rövid útmutatás mindennapi kenyerünkhöz. ;)

Bármennyi eszköz is áll rendelkezésünkre egy szuper fotóhoz magunkról, azért olykor van, hogy valami félresikerül. Ám ha eszedbe jut néhány egyszerű alapfogás, már az első képek is szuperek lehetnek!

 1. Háttér. Hacsak nem öltöztél helyből krampusznak, vagy kisördögnek, figyelj rá, hogy ezen a hátad mögötti fák vagy árnyékok se változtassanak.
   
 2. Fényviszonyok. Talán kívülről fújod, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni: ne legyen se túl világos, se túl sötét a hely, ahol a kép készül, mert nehezen kivehető vagy elmosódott lesz a végeredmény.
   
 3. Csak a fürdőszobatükröt…csak azt ne! Vagy ha mégis, legalább ne legyen túl feltűnő, hogy benne villant a vaku. Hagyj meg mindenkit abban a tudatban, hogy a képpel egy olyan pillanatot vagy helyszínt akarsz megörökíteni, amire még sokáig emlékeznél. (Ha pedig tényleg profilképre van szükséged, inkább kérj meg valakit.)
   
 4. Vigyázz a fejedre! Ha túl magasra emeled, a szó minden értelmében úgy fog tűnni, hogy „fennhordod az orrodat”; ha lehajtod, az túl magas homlokot és az önbizalomhiány látszatát eredményezi.
   
 5. Ne mozdulj! Mind a telefonodat/fényképeződet, mind magadat próbáld meg stabilizálni. Ha kell, tedd fel a gépedet egy polcra, és kapcsold be az önkioldót.

Sok sikert!

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről