Pp kicsi 45
2018-09-25
B

Pénteken Boureque fest. a Várkertben

A koncertsorozat negyedik része különleges zenei csemegével várja az arra látogatókat, ahogyan azt már megszokhattuk.

“A burek vagy börek vékony, rétestésztához hasonló (filo vagy yufka), vékonyra húzott-nyújtott tésztából és általában valamilyen sós (túró, hús, zöldséges, ritkábban édes) töltelékkel készült péksütemény. Feltehetőleg az Oszmán Birodalom korai korszakából, Anatóliai tartományáról származik, majd az oszmán konyha egyik alapkövévé vált. Az egykori Oszmán Birodalomhoz tartozó országokban ma is népszerű, főleg Észak-Afrikában és a Balkánon.” (forrás: Origo)

Miért Boureque?
A burek épp olyan zsíros, tömény és súlyos, mint ezek a zenék. Indokolatlan pofázás helyett andalító dalomokkal és zúzással kínál három post-rock/experimental formáció. És ne feledkezzünk meg az afterról sem, ahol igazán különleges zenei csemegékre számíthatunk ezúttal (is).

Miért Boureque Fest?
Az egyestés fesztivál negyedik epizódja azon koncertsorozatnak, melyet meghatározhatatlan rendszerességgel és időközökkel rendeznek meg. Számos stoner/post-rock/sludge/psychedelic/experimental jellegű szaftos underground és DIY bandát kíván bemutatni a burek-kedvelő embereknek.

Fellépők:
A Képzelt Város koncertjein az erőteljes, sodró, helyenként komor hangvételű dalok a felemelő hangulatokkal váltakoznak. A 2005-ben alakult fővárosi post-rock zenekar 2009-ben jelentette meg első nagylemezét, Mit nekem címmel, amelyet azóta három korong követett: a Hélium (2012) és az űrhajós házaspár tragédiáját feldolgozó Anatolij (2013), melyhez mintegy mellékbolygóként kapcsolódik az IO címűakusztikus kislemez. A formáció legfrissebb stúdióalbuma 2016 tavaszán érkezett Köd címmel, amely változásokat is hozott magával: a csapat Barta Gyöngyi és Kocsis Szilveszter nélkül folytatja, basszusgitáron ezentúl az eddig gitáros Győrffy Máté játszik, a csellónál pedig egy új tagot, Bos Michaela Lillát köszönthetünk. A zenekar így megújult hangzásvilággal és friss energiákkal, már új dalokon dolgozva vágott neki a 2017-es évnek. Két év után újra Szegeden!

A Kamper alapjáraton egy instrumentális trió Újvidékről, ahol a dob, a gitár és a basszusgitár mesélnek szebbnél szebb történeteket. A pénteki koncertjük különlegesnek számít, hiszen egy kedves barátjukkal érkeznek, aki gitár- és billentyűjátékával színesíti majd műsorukat.

A Lajka egy formabontó szegedi zenekar. Saját meghatározásuk alapján az experimental-noise-synth-waltz stílust művelik. Ők nyitják az estét.

A koncertek utáni afterparty-ról a vajdasági hendrigz gondoskodik majd.

További információk és részletek a koncert Facebook-eseményében találhatók.

Kép: facebook.com/events/136983696847843

#supporttheunderground

A szerzőről