Pp kicsi 45
2018-06-25
Ezeket nem hagyhatod ki ny%c3%a1ron

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki nyáron

Bár még tart a vizsgaidőszak, lélekben már a nyári programokra gondolsz? Eleged van a zsúfolt zenei fesztiválokból, és inkább valami másra vágynál? Fontos a kultúra, és a minőségi szórakozás, ami nem kerül egy vagyonba, és nem jelent egy hetes sátorban való párolgást? Ha szeretnél valami újat kipróbálni, itt van pár program, amire érdemes ellátogatni a nyáron.

  • Szegedi Szabadtéri Játékok – mint minden nyáron, ez idén sem marad el. Ráadásul, ha szegedi vagy, akkor szinte kötelező legalább egyszer részt venned a programsorozaton. A Szegedi Szabadtéri Játékok remek előadásokat hoznak el neked a Napfény városába, és mindezt csodálatos csillagos ég alatt követheted. Megéri elmenni legalább egy előadásra!
  • Ördögkatlan fesztivál – ha szereted a művészetet, akkor ez a fesztivál egyenesen rád van méretezve. Színház, költészet, zene mindezt fantasztikus környezetben és remek minőségben: Ez vár téged Pécs mellett.
  • Palicsi filmfesztivál – ha szegedi vagy, érdemes átruccanni augusztusban a gyönyörű Szabadkára vagy Palicsra. A nyár folyamán több kulturális fesztivál is várja az érdeklődőket, ezek közül az egyik legrangosabb a Filmfesztivál. Szabadtéren nézhetjük az év legígéretesebb európai filmjeit. Ráadásul a fesztivállal egybekötve egy kis kirándulás is belefér.
  • Ha érdekel a spiritualitás – Everness fesztivál – jóga, meditáció, spiritualitás, mindezt a Balaton partján az Everness fesztiválon. Család-barát programok, jó kikapcsolódás, egészséges falatok és érdekes előadások várnak minden érdeklődőt, akik a vad buli helyett inkább a belső hangra figyelnének.
  • Múzeumok éjszakája – június 24-én indul a Múzeumok éjszakája, országszerte. Vétek kihagyni: a sok érdekes előadás és program mellett, ingyen, vagy kedvezményesen látogathatod a múzeumokat, majd a programok után bármelyik sörkertben megbeszélheted a látottakat.
  • Mesterségek ünnepe – Hatalmas kézművesvásár, tradicionális termékek és finom falatok várják azokat, akik csak egy pár napos, inkább hagyományőrző fesztiválon vennének részt. Nem csak nézelődhetünk és vásárolhatunk, hanem mi magunk is kipróbálhatunk egy-egy régi mesterséget, Budapesten augusztus 18-21 között.

Írta: Seregély Orsolya

A szerzőről