Pp kicsi 45
2018-06-25
Th

3 tipp a 2017-es Múzeumok Éjszakájára

Idén is számos város szervez programokat a Múzeumok (nyári) éjszakája jegyében, és szerencsére Szeged sem marad hátra a sorban. Június 24-én tehát Téged is vár a Múzeumok éjszakája!

A "Múzeumok éjszakáját" 1999-ben rendezték meg először Magyarországon, francia példát követve. 2003 óta pedig már minden évben részt vehetünk rajta, nyárkezdő kulturális programként. Bár éjszakai programként hirdetik, általában egész nap tartanak a programok. Vannak állandó helyszínek és időszakos kiállítások, illetve olyan rendezvények is, amelyek csak arra az egy napra valósulnak meg. A rendezvény érdekessége, hogy nagyon olcsón vagy akár ingyen látogathatóak a programok, és bár egy-két helyre előre kell regisztrálni, még így is egy remek, egész napos, városnézős kultúrprogramban lehet részünk.

Szegeden idén (is) rengeteg szuper rendezvény lesz. Ebből itt egy kis összeállítás, hogy mit érdemes a leginkább megtekinteni.

  1. Fekete házEnetiőr: Ahol az úrilányok is vígan éltek- a polgári lakáskultúrja múltja és jelene Szegeden – időszakos kiállítás
  2. Kass Galéria – több zenével kapcsolatos programmal készül a Kass Galéria is
  3. Móra Ferenc Múzeum – ők sem maradnak ki a rendezvényből, a szegedi papucsról is van kiállítás, illetve plakátkiállítással is várják az érdeklődőket. Ezen kívül kézműves programokkal, játszóházzal és kvízzel fogadják a látogatókat. A nap azonban a papucsok körül fog forogni,hiszen papucskiállítás, papucsos felvonulás és papucsszépségverseny is lesz.

A főbb programok mind a Móra Ferenc Múzeum körül zajlanak majd, de a MÁV is szervez kiállítást, és érdemes benézni a Füvészkertbe is.

A programok kezdési időpontját, valamint az esemény hivatalos oldalát itt tudjátok elérni.

Június 24.-én találkozzunk a Múzeumok Éjszakáján!

 

A szerzőről