Pp kicsi 45
2018-09-25
Vizsga

Így vizsgázunk mi

Lassan vége a vizsgaidőszaknak, neked meg már rég' eleged van. Az agyad képtelen több információt befogadni, de nyugi, már itt vagy a célegyenesben. Még pár nap, és vége a szemeszternek – ez valakinek jó hír, persze másoknak kevésbé az. Lássunk hát egy listát arról, hogy a vizsgáidon milyen vizsgázókkal futhatsz össze!

1. A rinyagép

Ez az egyik leggyűlöltebb vizsgázó. A terem előtt rinyál, és mindenkit faggat, és legyeskedik körülötted, sőt, már majdnem sír, mivel ő semmit sem tanult. Bele sem nézett. Sőt, az órán sem figyel. Aztán bemegy, és csont nélkül ötösre vizsgázik. Mindegy.

2. A görcsölő

A vizsga előtt rád ír, a helyszínen is kérdezget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van még valaki, aki ugyanannyira (nem) tanult, mint ő. Nem mindig sikerül neki, de általában egy közepes jeggyel megússza. Jó a stratégiája: nem tanul meg mindent, de mindenből egy kicsit viszont igen.

3. A freak

Minden csoportnak van egy freak-je. Az órák alatt túl sokat beszél, mindig személyes sztorikkal húzza a tanár agyát, senki nem tudja, hogy kicsoda, és hogy amit mond, az miért kapcsolódik az anyaghoz. Roppant irritáló. Nem szeretsz vele vizsgázni, mert miközben ismételnél, ő a füledbe duruzsolja a nonszensz történeteit, ha meg szóbeliztek, akkor legalább 40 percet van benn. Bónusz: Fogalmad sincs hányadéves, milyen szakos, vagy hogy sikerült-e neki a vizsgája, de már messziről felismered és menekülsz tőle.

4. A fantom

Órákon nem láttad, kérdése nem volt, jegyzetet nem kunyerált. Vizsga előtt megjelenik, a csoporttól messze, majd bemegy, kijön, és fogalmad sincs, hogy hogy ment neki.

5. A kampánytanuló – vagyis te 

Ott voltál órákon, bejártál, néha jegyzeteltél is. Aztán a vizsgaidőszak előtt még a jegyzeteidet is egyezteted. Ám a valós tanulásnak csak a vizsga előtt pár nappal látsz neki, amikor túl soknak bizonyul az anyag, és kínodban inkább listákat olvasgatsz, mint amilyen ez is. Nyugi, azért meglesz a vizsga is.

Plusz egy: 

És persze a tökéletes mintadiák, aki mindig időben kezd el tanulni, mindig jól felkészült, mindig okos megjegyzései vannak órán, és akit irigykedve szemlélünk, olyan penge. Neki ez a cikk nem szól. Te csak legyél tökéletes továbbra is, mi szeretünk!

A szerzőről