Pp kicsi 45
2018-07-20
Olcs%c3%ba utic%c3%a9lok ny%c3%a1rra

Olcsó úti célok a nyárra

Ha utaznál, de még nem tudod, hogy hova

Olaszország, Horvátország és Spanyolország fantasztikus nyári úti célok lehetnek, de legyünk őszinték: egy mezei egyetemista ezeket az úti célokat nem engedheti meg magának, főleg nem szezonban. De utazni jó, és nyáron még jobb. Ha előre foglalunk fapados repülő – vagy buszjegyeket, használjuk az airbnb-t és nem magunk megyünk, akkor egyetemista barát árakon utazhatunk Európa körül. Érdemes szétnézni, hiszen bár a Balaton elsőre olcsóbbnak tűnhet, ez nem feltétlen van így: egy átlagos balatoni nyaralásból kijön egy kisebb utazás külföldre, és ha szétnézhetünk máshol, akkor miért ne tennénk? Nézzünk hát pár úti célt, ami belefér a mi anyagi keretünkbe is.

Montenegró – Mi a jó Montenegróban? Egyesül benne a csodálatos hegyvidék, a lélegzet elállító tűlevelű erdő valamint a meseszép tenger. Mindezt olcsón. A balkáni Montenegrót még nem érte utol az a hullám, ami Horvátországot bekebelezte. A tengerpart olcsó, és gyönyörű, kevesebb a turista, ráadsául az apartmanok iszonyatosan baráti áron vannak, és a tulajok is kedvesek. Nem igényel nagyobb foglalást. Ha teheted, érdemes Szabadkáról elindulni vonattal. Olcsó, és átutazhatsz pár festői vidéken is.

Görögország – utazási irodák kedvelt célpontja. Olcsó, és már nagoyn kedvezményes áron találhatunk 10 napos üdülésre lehetőséget, különböző festői szépségű helyeken. Ha a pároddal mennél, ideális.

Macedónia – Ohrid - Szintén a Balkánon járunk. Érdemes leutazni Ohridhoz, ami egy tó. Túrázhatunk, kempingezhetünk és fürdőzhetünk – mindezt nagyon baráti áron.

Szlovénia- Picit drágább ár kategória, de remek utazási lehetőségeket rejt. Elmehetünk Bled-be, ahol túrázhatunk is, vagy lemehetünk a tengerpartra, ahonnan még Olaszországba is áthajózhatunk. Mivel alapvetően nem nagy távok ezek, és a közlekedés jó, akár egy hét is elegendő, hogy a főbb úti célokat megnézzük.

Kis túrákban európai fővárosok - Ha nem tudunk hosszabb szabadságra szert tenni, és a tárcánk sem engedi, érdemes végig böngészni a fapados buszjáratok ajánlatait. Krakkó, Pozsony, Prága és Bécs pár ezer forintból megvan és akár egy napos útra is mehetünk. Messzebb pedig érdemes a repjegyeket is figyelni, hiszen remek ajánlatokat találhatunk.

Írta: Seregély Orsolya

A szerzőről