Pp kicsi 45
2018-09-25
Voltfeszt

5 + 5 fesztiváltipp

Hogyan (ne) fesztiválozzunk? Gyorstalpaló kezdő fesztiválozóknak.

Itt a nyár és már a vizsgák is letudva? Készülsz a nagy fesztiválokra, már be is szereztél egy sátrat és hálózsákot, és csak a pakolás van hátra? Ha nem is tudod hol kezdd, akkor iItt egy kis csomagolási útmutató.

1) Esőkabát és /vagy gumicsizma

Ha épp sikerül kifognod az egyetlen hetet, amikor szakad az eső, hidd el, rimánkodni fogsz némi száraz ruháért. Ilyen esetekben egy egyszerű esőkabát vagy egy gumicsizma életet menthet. A gumicsizma egyébként remek partifelszerelés is és bármikor terepjáró módba kapcsolhatsz vele. Plusz pont, ha színes és mintás!

2) Szúnyogriasztó és naptej

Ha az első pont ellenkezője történik és iszonyatos kánikula van, az arcod (is) hamar leéghet. Ilyenkor jó, ha testápoló helyett inkább naptejet tartasz magadnál. Vízpart mellett pedig szinte kötelező a jó szúnyogriasztó spray, mert elég egyetlen este a szabadban rövidnadrágban, és máris meg fogsz bolondulni a vakarózástól.

3) C-vitamin és fejfájás csillapító

Bizony, az egy hetes bulizás kimerítő sportág. Pezsgőtabletta, C-vitamin és egy jó fejfájáscsillapító garantálja, hogy ne rokkanj bele a  nagy mulatozásba.

4) Zseblámpa

Mert senki sem szeret a sötétben a sátorban botladozni. Egy zseblámpa megspórolja az időt a keresgélésben és készülődésben.

5) Óvszer

Ugye senkinek sem kell magyarázni? Hátha megtalálod életed szerelmét. Vigyázzatok egymásra és magatokra!

 

És most lássuk, mire NINCS szükséged a fesztiválon!

1) A fél szekrény
Nem kell minden ruhádat elpakolnod csak azért, mert több napra mész. Valószínűleg vagy rétegesen leszel öltözve (rossz idő esetén), vagy ellenkezőleg:olyan hőség lesz, hogy végig bikiniben leszel. Nem kell két bőrönddel elindulni, mert nem fogsz minden percben átöltözni.

2) Laptop
Minek? Ha nem dolgozol a helyszínen, akkor bulizni mész, nem filmezni, netezni stb. Nincs értelme a laptopot magaddal cipelni. Az okostelódról meg simán csekkolhatsz bármit.

3) Túl sok kozmetikai szer
A fesztiválokon, bár figyelnek a higiéniára, nem lesz lehetőséged forró zuhanyokra, bőrradirozásra és arra, hogy mindezek után tökéletesen besüsd/ kivasald a hajad. Egy tusfürdő és egy arclemosó, esetleg egy doboz krém elég lesz pár napra.

4) Magassarkú és menő sportcipő
Vagy sárban fogtok tiporni, vagy a porban ugrálni: a legmenőbb cipődivatot egyik sem követeli meg. Kényelmes, praktikus darabokat válassz az egész heti kültéri bulihoz.

5) Drága ékszerek, technikai eszközök, rengeteg pénz
Sajnos a fesztiválok alatt itt-ott eltűnnek dolgok. Nem éri meg az ezüstkészletet a sátorban tárolni, mint ahogy a havi fizetésedet sem éri meg készpénzben levinni. Vigyázzatok az értékeitekre!

A szerzőről