Pp kicsi 45
2018-09-25
Prh

Kanyarban az idei Punk Rock Holiday!

Európa egyik leghangulatosabb fesztiválja idén is magasra tette a mércét. Kimondottan erősre sikeredett a felhozatal, nem mintha bármikor is gyenge lett volna. Ezt tetézi a gyönyörű környezet: hegyvidék, folyótorkolat, az erdő, valamint kristálytiszta víz.

Még csak hét éve létezik, de már a tavalyi és az idei Punk Rock Holiday is teltházas! Kimondottan ritka dolognak számít, hogy egy ilyen fiatal fesztivál ilyen rövid időn belül ilyen nagy népszerűségre tegyen szert, főleg úgy hogy csak egy szűk zenei réteget szolgál ki. Minek köszönhető ez? A színvonalas felhozatalnak, az underground hangulatnak, a baráti bérletárnak vagy netán a gyönyörű tájnak? Elárulom, hogy ezek összességének. Nemhiába, hogy a világ minden tájáról érkeznek Szlovéniába a bulizni vágyók. A Tolmintől egy köpésre lévő Soca és Tolminka folyók találkozásánál öt napon át az önfeledt szórakozásé a főszerep.
Az egészben az a legjobb, hogy a koncertek nem ütköznek egymással, és nincs kordon a színpadok előtt! Nyugodtan lehet stage dive-olni, akár martaccal is, vagy karöltve ugrálni a zenészekkel, ha felhívnak a porondra. Ezek a vidám pillanatok az alábbi videókban is láthatók.
Az idei PRH főzenekara a The Offspring. Ez a név már magáért beszél, de a soron következő zenekarokat sem kell bemutatni, hiszen mindannyian kivívták magkuknak az elismertséget. Csak párat említek meg a sok közül: Pennywise, Propagandhi, The Toy Dolls, Anti-Flag, Less Than Jake, Ignite, Madball, stb. A nagy neveken kívül underground csapatok is bemutatkoznak majd a közönségnek. Két színpadon több mint ötven fellépő szolgáltatja majd a talpalávalót.

Néhány friss információ is betufott az utóbbi időben:
- Pontos időbeosztás
- Idén is lesz skate park
- Sima kemping stranddal, közvetlenül a fesztiválterület mellett
- Autós kemping
- VIP-parkoló
- A térkép is megérkezett nagy felbontásban. Itt tekinthető meg, illetve tölthető le.
- Punk Rock Holiday sör - limitált és csak a fesztiválon lesz kapható.

A jegyek elfogytak, de aki ügyes, az a fellépők egy részétől, illetve a Ticketswarp oldalán is tud vásárolni.

További részletek és friss információk a fesztivál hivatalos honlapján, Facebook-oldalán, eseményében találhatók.

A hivatalos after-videóból jól látható, hogy miért akarnak a fellépők és a fesztiválozók is évről-évre visszamenni:

Íme, néhány koncert a tavalyi PRH-ból:

Kép: facebook.com/punkrockholiday

A szerzőről