Pp kicsi 45
2019-04-24
 dsc0298

A SZIN legtökösebb fellépői

Az utóbbi években már egyre kevesebb a Szegedi Ifjúsági Napokon az olyan minőségi keményzenei előadó, amely élőben is színvonalasan teljesít, azonban szerencsére idén is akad néhány, köztük az egyik főzenekar. Összeszedtük azokat a zenekarokat, amelyekkel biztosan hatalmasat lehet majd tombolni. Következzenek szépen sorban!

Már rögtön az első napon a Borsodi Nagyszínpadot hazánk egyik legvagányabb zenekara, a Kies nyitja meg. Aligha kell bemutatni a srácokat: felléptek az elvetemült John Coffey-val (velük anno készítettünk egy kimondottan érdekes interjút első magyarországi fellépésük alkalmával), az Enter Shikarival, turnéztak a Fish!-sel, a Sunsettel, a Depresszióval, valamint hamarosan elkészül a második nagylemezük. Szegeden is számos alkalommal megfordultak már, legutóbb is hatalmas bulit csaptak.

Nem sokkal utánuk csap a húrok közé az idei SZIN egyik legnagyobb durranása: a brit Enter Shikari. Azt se tudom mikor volt itt utoljára világhírű metalzenekar, úgyhogy éppen itt volt már az ideje! A hihetetlenül energikus koncertjeiről híres négyes olyan bulit fog csapni, amilyen a fesztiválon aligha lehetett eddig.

Második nap a Useme mozgatja majd meg a közönséget. Pop és metal együtt? Igen! Zenéjükben a popos elemek és a metalcore-os breakdownok is egyaránt megtalálhatók. Garantáltan súlyos lesz élőben.

Az osztrák Russkaja már szinte hazajár a napfény városába. Nincs menekvés előlük: a héttagú csapat ska-punkot polkával és hagyományőrző orosz dallamokkal ötvöző zenéje azonnal táncra perdíti a jelenlévő nagyérdeműt.

Pofátlanul őszinte rockzene, fejenpörgés, energia és vidámság: ez a Fatal Error. Mindössze ennyi kell egy jó banzájhoz! Aki volt már a legények koncertjén, az tudja, hogy mire számíthat. Aki még nem, derítse ki!

A helyi Dungaree folyamatosan tör előre. A stoner rockban utazó kvartett két év alatt produkált két kis- és egy nagylemezt, valamint folyamatosan koncertezik. Idén több fesztiválon is felléptek, szerencsére a SZIN-en is, így nagy hiba lenne kihagyni őket!

Négy betű és egy felkiáltójel. Ennyiből már mindenki tudja, hogy az ország legütősebb házibuli-zenekaráról van szó. Az utolsó nap legpörgősebb koncertjét minden kétséget kizáróan a Fish! adja majd. Kellemes érzés lesz már délután elfáradni a reggelig tartó bulizás előtt.

Akadnak még említésre méltó rock/metal formációk, azonban a tapasztalatok alapján ezek a zenekarok tutira felszántják a színpadot. Erősen ajánlott őket megnézni!

Belépőjegyek az itt leírt módokon vásárolhatók személyesen vagy online.
További részletek és friss információk a fesztivál hivatalos honlapján, Facebook-oldalán és eseményében találhatók.

Fotó: Kiss Tamás (album)

A szerzőről