Pp kicsi 45
2018-11-21
Gyere evezni

Élvezetes tesikurzusok

Ugyan kötelező, de ettől még miért ne választhatnál olyat, ami tetszik is? Választékban bizonyosan nincs hiány. (Pásztor Pálma cikke)

Az SZTE Sportközpont a felvehető testnevelésórák igen széles skáláját kínálja. A kurzusok nagy része ingyenes, de a fizetősök között is akad, amelyet érdemes kipróbálni.

Jégkirálynők előnyben!

De ha véletlenül még nem megy a tripla axel, akkor sem kell elkeseredni, a korcsolyakurzus teljesen kezdőket is szeretettel vár. Korcsolyát mondjuk csak a félév egyik felében húzhatsz, a többi órát tenisszel fogod tölteni (de hidd el, az is jó móka lesz).

Hullámok hátán

Tesikurzus keretében megismerkedhetsz az evezés, illetve a kajak-kenu sportág alapjaival. Ez kiváló lehetőség az akaraterőd és állóképességed fejlesztésére! Ha pedig nagyon beleszerettél a vizes sportokba, akkor próbát tehetsz a vitorlázással vagy éppen a sárkányhajózással is – igaz, utóbbi kettőért már fizetni kell.

Ma éjjel táncolnék...

Ha szeretnéd felfrissíteni a szalagavatód előtti gyorstalpaló még gyorsabban halványuló emlékeit, netán most tennéd meg első (tánc)lépéseidet, akkor ez a Te kurzusod! Nem beszélve arról, hogy itt értelemszerűen a mozgás jótékony hatása kellemes zenével párosul. 

Legszívesebben falra másznál?

A Neptunnal fűszerezett évkezdettől szerintem mindenki, de ha valaki szó szernt gondolja, akkor azt tesikurzusként is megteheti. Ez a kurzus az alapokkal kezd, így az első alkalmakon megismerkedhetsz a biztonsági előírásokkal, a segédeszközökkel és azok megfelelő használatával, a csomók kötésével – és végül természetesen magukkal a legegyszerűbb mászótechnikákkal. A gyakorlati oktatás mellett hallhatsz a falmászás történetéről és a magyar sportban elfoglalt helyéről is.

Relax, Baby!

Hidd el, szükséged lesz rá. Akkor pedig miért ne "tudhatnád le" az amúgy is kötelező tesi keretében? Próbáld ki a BodyArt tréninget! Ez egyfajta jóga, amelynek során klasszikus légzéstechnikák, speciális edzés és relaxációs feladatok segítik a mozgáskultúrád fejlesztését. Mellesleg a tartást is javítja, ami minden ülőtevékenységet végzőre alaposan ráfér.

 

A szerzőről