Pp kicsi 45
2018-10-20
Tanul%c3%a1si praktik%c3%a1k

Tanulási praktikák az új félévre

Ismét kezdődik, így érdemes beszélni egy-két dologról.

Minden szorgalmi időszak elején megfogadod, hogy ezúttal "megjavulsz", és komolyan veszed a tanulást? Akkor íme pár ötlet, hogy ezúttal ne csússzon félre a nagy elhatározás! ;)

 

1. Mindennek az alfája és omegája: az órai jegyzetelés. A RENDES, firkáktól és levelezésektől mentes jegyzetelés... vagy legalábbis ezek mellett egy lényegretörő, frappáns vázlat.

2. Ha hiányzik egy-két óra anyaga, a legcélszerűbb, ha még heteken belül elkéred és bemásolod. Nem éri meg feltorlódni hagyni őket, hiszen tudod: sok kicsi sokra megy...

3. Jobban jársz a nagy, több részre osztható füzetekkel, vagy ha lapokra írsz, mappákkal, mert így minden egy helyen lesz, és nem a vizsga előtt kell majd keresgélned, mi merre kallódott el. A kis öntapadós cetlik és post-itek is a barátaid!

4. Ha tudsz, tanulj előre, már év közben is. Hiszen mind ismerjük a "de hát még van időm"-kezdetű monológokat, amikből aztán valahogy mindig vizsga előtti nap lesz...

5. Ne félj beszélni! Ha nem tudsz vagy nem értesz valamit, kérdezd meg bátran az órán is, vagy négyszemközt a tanártól! Mondhatod, hogy te nem így akarsz "bevágódni", ami helyes, de a cél itt nem is ez! Gondolj bele, mi van, ha a zh-n pont az az egy kérdés fog hiányozni a jobb jegyhez, vagy főleg: a ketteshez?

 

Kitartást a megvalósításukhoz!

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről