Pp kicsi 45
2018-09-25
%c3%adgy ne legy%c3%a9l ideges%c3%adt%c5%91 a k%c3%b6z%c3%b6ss%c3%a9gi m%c3%a9di%c3%a1ban

Így ne légy idegesítő a közösségi médiában

Te is tudod, hogy mindig van az az egyetlen, aki...

Kapcsolatban

Ha már egy ideje jártok és (kölcsönösen) komolyan is gondoljátok, akkor rendben. Ha azonban rögtön az első randi után nagy lelkesen „kapcsolatban”-ra változtatod a státuszodat, az igencsak erőlködésnek hat, úgyhogy ezt inkább kerüld.

Megosztok, tehát vagyok

Mi ezzel a baj, kérdezhetnénk, hiszen erre (is) találták ki az oldalt. Legyen, de mindennek van egy egészséges határa! Ha naponta húszasával osztod meg a cikkeket és egyéb tartalmakat, akkor nem népszerű leszel, hanem unalmas – függetlenül a megosztások tartalmától.

Nyitott könyv az életem

Valóban szeretnéd, ha mindenki minden apró részletet tudna rólad, a fehérneműméretedtől kezdve a szerelmi szokásaiddal bezáróan? Mielőtt kiteregetnéd a szennyest, gondolkozz el a „túl sok információ” fogalmán.

Mr/Mz. Tapintatlan

Az előbbi pont durvább változata. A saját életeddel azt teszel, amit akarsz (fogjuk rá), de legalább a másikat ne hozd kellemetlen helyzetbe. Például ne tegyél ki úgy bulifotót, hogy előtte nem kéred ki az érintettek véleményét.

Meteorológus

Értem én, hogy az időjárás univerzális és biztonságos téma, de ha pont a te „Meg lehet gyulladni. Iszonyú ez a forróság” jellegű posztod a századik aznap, az már könnyen kiütheti a biztosítékot. A „nálatok is meleg van?” kategóriára a negyvenfokos országos kánikulában csak két esetben van (némi) mentség. Ha az illető a világ túlfelén lakó ismerősinek szánta a kérdést, illetve ha épp hidegfrontot várunk, és reméljük, hogy legalább már a határon esik.

+1 A kötekedő

Ha felsőbbrendűséged teljes tudatában bólogattál a fentieket olvasva, és bőszen készülsz rá, hogy a soron következő hasonló bejegyzés alá majd jól odaírod a véleményedet, akkor te sem vagy jobb a fentieknél. Legtöbbünknek vannak mások számára idegesítő szokásai, és nagyon nem kelt jó benyomást, ha valaki kéretlenül bíráskodik mások felett.

 

 

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről