Pp kicsi 45
2018-09-24
K%c3%adnos csend

Kínos csend? Itt a megoldás!

Mert az időjárás ugye mindig tuti téma.

Akár kapcsolatról, akár barátságról van szó, az elején valóban még kínos lehet a csend, amikor egymáshoz szoktok, akkor már mindegy. Valójában, ha már tudtok egymás mellett hallgatni, az már bizony szint. Viszont, hogy lehet feloldani az elején ezeket a kellemetlen pillanatokat? Nézzük!

1. A hülyeség mindig nyerő

Na jó, nem mindig nyerő, de nekem van, hogy nem jut más eszembe, sőt, általában csak a hülyeségek jutnak eszembe, ha nincs ad hoc közös téma. Van, hogy valakit csak pár perce, órája ismerek, de már ismeri a leggázabb sztorimat a JATE-ból. Az a vicces, hogy be szokott jönni, a partner feloldódik, és legjobb esetben ő is elkezd vicces, akár részeges sztorikat mesélni. Mondjuk arra figyelek, hogy a beszélgetőpartner habitusához mérten meséljek történeteket, mert bizonyos dolgok lehet kivernék a biztosítékot egyeseknél. Na, azért nem kell nagyon durva dolgokra gondolni.

2. Az aktuális elfoglaltságod

Nem akarsz csak magadról beszélni? Muszáj lesz, ha a másik nem egy dumagép, vagy még nem oldódott fel kellőképp. Avasd be, hogy mit tanulsz, mit dolgozol, vagy csak, hogy éppen mivel foglalatoskodsz. Én mondjuk a bio mániámról szoktam mesélni, az általában szokta érdekelni az embereket, legalábbis eddig jól álcázták, ha nem. De igyekszem hasznos információkkal szolgálni erről, hogy felkeltsem az érdeklődésüket.

3. Sport, étkezés

Ez engem tényleg érdekel, akárkivel találkozom, úgyhogy mindig fel szoktam hozni ezeket témákat, és bejön. Még, ha valaki nem is sportol, érdekes számára, hogy kick-boxolok, úgyhogy erről kezd el kérdezni, és vége is a kínos csendnek! Mellesleg lány létemre a focit is szeretem, mégis bevonzom magam mellé az olyan fiúkat, akik kb. kifejezetten utálják. Azért ironikus, nem?

4. Zene, koncertek, fesztivál

Na, ez is egy tuti téma. Zenét mindenki hallgat, vagy, ha netán mégsem, akkor ki kell faggatni, hogy mégis miért? Hogy élhet valaki zene nélkül? Szóval, én, ha olyannal találkozom, aki szintén szeret fesztiválozni, netalántán még hasonló is a zenei stílusunk, akkor akármeddig el tudok vele beszélgetni, és szerintem ez másnál is így lehet.

5. Közös szál

Hacsak nem teljesen random emberrel beszélgetsz, kell, hogy legyen valami közös fonál az életetekben, amit lehet szidni vagy dicsérni. Ilyen például az egyetem, még csak nem is kell konkrétan egy egyetemre járni, elég egy varázsszó: Neptun! És máris indulhatnak a szidalmak! Valljuk be, a Neptun összehozza az embereket. Lehet ez állt valójában a háttérben az átállásnál, egyszerűen egy szorosabb közösséget akartak teremteni. Látjátok? Ez csak egy kedves pszichológiai trükk!

Na, gyerekek, van itt elég téma, ha ezekből sem megy, akkor engedjétek el!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről