Pp kicsi 45
2018-11-21
Multitasking (1)

Hogyan tanulj hatékonyan?

Ha megfogadod humormesterünk tanácsait, akkor garantáltan Te leszel az ász. (Vagy nem.) (Szabó Nándor Zsolt cikke.)

1. Vegyél egy naptárat és firkálj! Ha időbeosztást akarsz csinálni, nem árthat egy cicás/kutyás naptár hogy véghezvidd világmegváltó terveidet!

2. Figyelj magadra! Ha nem iszol eleget, nem csak a fejed fog fájni, de olyan dehitratált leszel, mint Mariska vagy Pistike egy kiadós bulizás után!

3. Szorgosan olvasgatod a gépeden az intézet által kiadott anyagokat. Derék dolog, de olykor azért állj föl, nyugodtan mozogj vagy pletykálj egyet. Elvégre néha nem árt egy kis fölfrissülés vagy egy csésze tea.

4. A koleszkaja nem az egészségességéről híres, de néha azért egyél zöldséget, gyümölcsöt, főtt ételt. (Igen, azért kell a sörből piszok sokat inni, mert kevés benne a vitamin!) A viccet félretéve, olykor áldozz az egészsédre is. Jobb üzemanyaggal jobban fogsz teljesíteni. 

5. Tudjuk: most jött ki a kedvenc sorozatod-sorozataid újabb évada, föltétlenül meg kell tervezned a hörcsögöd ünnepi szerkóját, meg amúgy is, elég az a négy óra alvás… nem, nem elég. Akármennyi is a kötelező és a (még több) kívánatos program, azért legalább elvétve aludd ki magad rendesen. Máskülönben olyan leszel, mint a mosott zokni! Ne büntesd magad fölöslegesen - bízd ezt a vizsgaidőszakra.

6. A Google nem csupán egy kereső, hanem a legjobb barátod (persze csak a sör, a nyugtatók és egy vigasztaló ölelés után).

7. Nehéz a vizsga? Gyűlöl a tanár? Fejezd be végre a cikkolvasást és kezdj el végre tanulni, Te szerencsecsomag!!!

A szerzőről