Pp kicsi 45
2018-11-21
5704111121052631 diaknap

Diáktípusok a szorgalmi időszakban

Persze szigúran a teljesség igénye nélkül. És bármi hasonlóság konkrét személyekkel csak a véletlen műve lehet... (Szabó Nándor Zsolt cikke)

Sztahanov

Sztahanovot semmi sem rettentheti vissza a sikertől. Egy éjszaka alatt képes magáévá tenni akár 400 oldalt is a munka hőseként, miközben másnaposan fetreng a könyv fölött. A vizsgaidőszak igazi terminátorai. Esély a győzelemre: 50%.

Pató Pál úr

Tesz az egészbe. Kizárólag a szerencsefaktorára épít és készülés helyett éppen a haverokkal vedel. Reménytelen eset. Esély a győzelemre: inkább ne firtassuk! (De azért nem csügged, elvégre a vak tyúk is talál szemet.)

Buzgómócsing

Ő az, aki minden órán bent ül. Élete a tanulás. Nem ismer lehetetlent, ha a vizsgáról van szó. Napokig szakadatlanul tanul. Esély a győzelemre: jelentős.

Joker

A szerencsefia. Bér léha természete arra inspirálja, hogy lógjon, valahogy mindig levizsgázik. Egy igazi jegyzetcsóró fazon, aki mindig átbukik a vizsgákon. Esély a győzelemre: bármikor bejöhet! 

Zsenimaci

Egy született zseni. Tanulás nélkül is meglenne, nincs szüksége arra, hogy megerőltesse magát. Esély a győzelemre: ha ő megbukott a vizsgán, Te is meg fogsz! 

Trógia hercege

Züllött, füstös alak, aki a kocsmák árnyékában mereng. Életkedve erős összefüggést ápol a véralkoholszintjével. Csak az élvezeteknek él, szerinte az iskola kizárólag melegedésre való. Esély a győzelemre: ha jól esik, jól puffan! 

Kaméleon

Igyekszik nem föltünést kelteni és beleolvadni a környezetébe. Irányultságai többnyire ismeretlenek a közösség számára. Esély a győzelemre: megtippelhetetlen! 

A szerzőről