Pp kicsi 45
2019-03-19
Bourequefestvol05 fbcover

Ötödjére is Boureque Fest.!

Pénteken immáron ötödször rendezik meg az egyestés minifesztivált. A jubileumi esemény mellett külön érdekesség, hogy a Grand Café Várkert utolsó hétvégéje a szezonban, így erősen ajánlott a megjelenés!

Az egyestés fesztivál ötödik epizódja azon koncertsorozatnak, melyet meghatározhatatlan rendszerességgel és időközökkel rendeznek meg különböző helyszínen, és számos stoner/post-rock/sludge/psychedelic/experimental/stb. underground bandát kíván bemutatni a burek-kedvelő embereknek.

A fellépők:

A Room Of The Mad Robots 2006 óta létezik, székhelyük Budapest. Rengeteg dolgot sikerült abszolválniuk az alakulásuk óta, kiadtak három nagylemezt és két minialbumot, felléptek a Crowbar, a Naam, a Pro-Pain, a Hellyeah és maga Ozzy előtt is, járják az országot, felléptek a Szigeten, a Fezenen, Hegyalján és a Wacken fesztiválon is.
"Rockzenét játszunk. Mi nem akarunk ennél szerteágazóbb stílusdefiníciót megadni, mások szerint van némi pszichedelikus jellege a muzsikának - ennek örülünk, de igazából nem szándékos, ha így van."

A budapesti Red Swamp 2015 óta borzolja a kedélyeket a magyar metál színtér mocsarában, súlyos riffjeikkel és emlékezetes dallamvilágukkal. Az ötösfogat új felállásban vág neki őszi turnéjának, melynek 3 osztrák és 4 magyar állomása lesz. A bandához még a nyáron csatlakozott Makay Andris (Madárfogás), miután a srácok előző gitárosukat, Giba Nándit méltán elbúcsúztatták a Clutch-csal közös koncertjükön. Micskó Viktor távozása után pedig Okos Gergő (Ethnofil) ül a dobok mögé. A zenekar újult erővel vág neki a jövő megmérettetéseinek: élő műsoruk feszesebb, mint valaha, és javában dolgoznak jövőre megjelenő új anyaguk dalain is, mely 2018 tavasza körül várható.

2008 tavaszán alakult Barbears jelenlegi felállása: Blanár Levente (ének, gitár), Szatmári János (basszusgitár), Lukács László (gitár) és Szabó Béla (dob). Egyszerű, őszinte, csúnya és hangos sztónert játszanak. Önerőből eddig két kislemezük (2009-ben a Let’s See the Bears és 2012-ben a Doom Bar) és egy nagylemezük (2015-ben az Enter the Bear). Időközben készül már az újabb nagylemez.

A Shapat Terror 2002-ben alakult Egerben, kezdeti nehézségek után 4 alapító taggal: Ati, Gergő, Sohi, Szabi. Sajnos 2015. decemberében Ati kilépett a bandából, azóta trióban folytatják a zenélést.
A zenekar 2 demót követően 2009-ben adta ki az első albumát Mentés másként... címmel, valamint 2016-ban a másodikat Újratervezés néven.
A15 év során több nagy név előtt is játszottak, mint pl.: Helmet, Kyuss, Brant Björk, Red Fang stb. A zenére főleg grunge/metal/stoner stílus jellemző: dallamos ének, zúzós riffek.

További részletek és információk a Facebook-eseményben találhatók.

Kép: facebook.com/events/445389379168748

#supporttheunderground

A szerzőről