Pp kicsi 45
2018-10-21
 89386389 launch image original

Ezekre figyelj online ismerkedéskor

Nem árt azért odafigyelni, hogy mit közvetít a profilunk.

Ha Te vagy a ritka kivétel, akkor le a kalappal. Ha nem, akkor bizonyára nemcsak tisztában vagy a ténnyel, hogy profilunk gyakran valós énünk kicsit felturbózott változata, hanem bizony a tiéd is gyarapítja a sort. Ez még talán bele is fér. Elvégre egy önéletrajzban sem valljuk meg, hogy éppenhogy meglett a nyelvvizsgánk és így is csak másodjára, hanem egyszerűen közöljük, hogy megvan és kész. A gond ott kezdődik, ha valaki olyannyira turbóra kapcsol, hogy a végén már egy teljesen más valaki virít az oldalon a saját személyisége helyett.

Ha valaki ismeretlenül jelöl, akkor…

  1. nem foglalkozol vele, esetleg vérmérséklettől függően még le is tiltod
  2. ha épp társkeresős-ismerkedős hangulatban vagy, visszajelölöd.

Tedd, de azért legyél óvatos!

„Nincsen, nem is volt és nem lesz soha más”

Már a középiskolás biológiatesztekből tudjuk, hogy a „mindig”, a „soha” és társai nem a barátaink. Főleg akkor, ha ezek a nagy szavak az első néhány alkalommal hangzanak el, mielőtt még élőben láttátok volna egymást. Ha legfrissebb hódolód effélékkel dobálózik, akkor esélyes, hogy csak egy éjszakára kellesz neki. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak labilis alkat – de ez sem épp nyerő ajánlólevél.

Rejtélyek Ura/ Asszonya

Ha látványosan kerül bizonyos témákat, úgymint munka/tanulmányok vagy család, akkor légy résen! Lehet, hogy egyszerűen csak túl óvatos, de sajnos valószínűbb, hogy nem ok nélkül őrzi a titkait.

Vigyázz az adataidra!

Pontos címed, születési, orvosi és banki adataid csak rád tartoznak. Ha ilyesmik felől érdeklődik a delikvens, menekülj!

Látni akarsz? Ha nem elég az, amit amúgy is látsz a facebookon, akkor talán fussunk össze…

Semmiképp se küldj neki képet, pláne ne intimebb tartalmúakat. Honnan tudod, hogy mire kell neki?

Első randi csak nyilvános helyen!

Tudjuk, a rémmeséknek a fele se igaz. De a másik felük ugyebár…  Szóval elsőre Mr/MZ Ismeretlen elégedjen meg szépen egy kávézóval vagy étteremmel, és lehetőleg ne késő esti időpontban.

Laikus szemmel olykor nehéz kiszúrni egy hamis profilt, de néhány intő jelre azért érdemes figyelni:

Ha túl sok ismerőse van. Persze, divat gyűjtögetni őket, de ha egy fél városnyi van belőlük, azért az intő jel. Ha az ismerősök között alig vannak, aki egymásnak szintén ismerősei lennének. Ha látványosan álnéven van fenn, illetve, ha semmiféle fotó nincs róla fenn, az is gyanakvásra adhat okot.

 

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről