Pp kicsi 45
2018-09-24
Studentlife 1 topfeature

Öt tipikus egyetemista a szorgalmi időszakban

Látottak, hallottak és személyes tapasztalatok következnek.

A szorgalmi időszak hivatalosan az a 13-14 hét, amelyben az egyetemisták rendszeresen bejárnak az előadásokra, elkészítik a beadandóikat és folyamatosan készülnek a ZH-kra, illetve a vizsgákra. Viszont aki felsőoktatásban vesz részt, az tudja, hogy ez nem teljesen így működik.

Öt pontba szedtük a hallgatókra jellemző időtöltéseket. Íme:

1. A hallgató a fentebb leírtakkal közel azonosan cselekszik, és zökkenőmentesen telik, valamint jó eredménnyel zárul a szemesztere. Ez magával vonhat különböző nem kívánt mellékhatásokat is, azonban a jó hallgató ezekkel számol, életstílusába beépíti őket. 

2. A diák az egyetem mellett csaknem mindig dolgozik, hogy el tudja tartani magát. A különösen jó képességű hallgatók minden vizsgát tudnak teljesíteni, aki pedig kevésbé áldott, vagy mondjuk lusta, ráfoghatja a munkájára a rossz eredményeket. 

3. Az illető bejár az órák nagy részére, amiről pedig hiányzik, annak az anyagát pótolja. Így több dologra is jut ideje.Vagyis a tökéletes hallgató. 

4. Az egyén úgy-ahogy jelen van az előadásokon, de legtöbbször hiányzik a reggeli órákról, mert szinte mindig van egy jó buli, amelyet kár lenne kihagyni. Ettől függetlenül a vizsgaidőszak még lehet sima liba. 

5. A forma végig kockulja, illetve sorozatozza a félévet, alig jár be a suliba. Hajnalig vagy akár reggelig a laptopja előtt görnyed, majd legalább délig alszik. Ne becsüljük alá az ilyen hallgatót sem, okozhatnak még ők is meglepetéseket!

Nagy valószínűséggel mindenki el tudja dönteni, hogy melyik csoportba tartozik. ;)

 

Írta: Kiss Tamás

A szerzőről