Pp kicsi 45
2018-10-21
Bbb

Hogyan ébredj fel kávé nélkül?

A szorgalmi időszak vége felé különösen jól jöhet...

Szorgalmi időszak, állandó alváshiány buli/tanulás miatt? Azt hiszem, senkinek sem ismeretlen az érzés, mikor minden porcikájával kíván egy csésze kávét, vagy éppen energiaitalt az ember. Azonban legtöbben nem tudják, hogy számtalan alternatív megoldással lehet helyettesíteni a napi ébresztő/ébren tartó koffeinadagunkat, melyek ráadásul sokkal egészségesebbek is hosszú távon. Most bemutatnánk ezek közül néhányat.

 

Reggeli futás

Az egyik legjobb módja, hogy jól kezdd a napot, ha elmész futni az előadásaid előtt. Igen, tudom, nem mindig a legkönnyeb dolog rászánni magad, de 20 perc futás után garantáltan jobban indul majd a napod! A futás felgyorsítja az anyagcserét, ezzel sokkal energikusabb leszel, ráadásul kikapcsolja az agyat is, így szellemileg szintén jó formába hoz.

Víz

Tudtad, hogy legtöbbször, mikor álmosnak, dekoncentráltnak érzed magad, annak a vízhiány az oka? Véred ugyanis sűrűbb, mikor kevés vizet iszol, így a vér áramlása az agyadban rosszabb lesz, ami fáradtsághoz, szétszórtsághoz, sőt még akár rossz kedvhez is vezethet. Ezért ajánlott odafigyelni a napi vízbevitelre. Vágj reggelente néhány szelet citromot a vizedbe, és nem csak finom lesz, de ez is kifejezetten ébresztő hatással rendelkezik.

Vegyél egy hideg zuhanyt!

Habár nem a legkellemesebb módszer, de garantáltan felpezsdíti a vérkeringésed, és olyan éber leszel tőle, mint egy pohár kávé után.

Egyél almát reggelire

Vagy bármilyen más gyümölcsöt. A természetes cukrok és egyéb szénhidrátjaik segítségével megemelik a vércukorszintet, így segítenek energiát termelni. Az a legjobb, ha kombináljuk őket valamilyen proteinnel, pl. natúr joghurttal.

Teák

Nem csak finomak, de ébresztő hatásuk mellett számos más pozitív hatásuk is van az emberi szervezetre. Ugyan tartalmaznak koffeint, de olyan mennyiségben, ami nem terheli meg a szívet, viszont kellemesen felébredsz tőle. A fekete és a zöld tea méregtelenítő hatással is rendelkeznek, a ginzeng tea erősíti a koncentrációs képességedet is, a borsmenta tea pedig felfrissít, pozitív hatással van a légzőszervekre és nyugtatólag hat a gyomorra.

 

Írta: Lanczki Regina

A szerzőről