Pp kicsi 45
2018-09-26
Clh lt campfire copy

Töltsd a nyarad Amerikában!

Mutatjuk a legolcsóbb megoldást!

Mindig is arról ábrándoztál, hogy milyen jó lenne megélni a hollywoodi filmet világát, hogy mekkora királyság a Dunkin' Donuts-ban reggelizni, vagy hogy te is akarsz profilképet a Grand Canyonnál? Ezeket mind kipróbálhatod, sőt, mondok jobbat: a következő nyaradat úgy ahogy van, az USA-ban töltheted!

A Camp Leaders nevű cég arra vállalkozott, hogy fiatalok ezreit juttatja ki Európából az Egyesült Államok nyári gyermektáboraiba, illetve szállodáiba dolgozni, mindezt pedig olyan összegért, amit még egy egyetemista is össze tud dobni magának. A programokon belül lehet többféle munkakör között is választani, így mehetsz dolgozni konyhára, karbantartónak, takarítónak, de ha jobban szeretnél emberekkel foglalkozni 0-24-ben, akkor a gyermekfelügyelő állást pont neked találtálk ki, ráadásul ha értesz valami menőhöz, mint például az íjászkodás, lovaglás, vagy nagyon otthon vagy barátságkarkötők készítésében, akkor akár ezeket taníthatod is a gyerekeknek!

Én egy lánytáborban töltöttem a nyaram, Minnesotában, ahol konyhai kisegítőként dolgoztam. Ketten voltunk fiúk a - gyerekekkel együtt - nagyjából 450 lány között, úgyhogy aranyéletünk volt. A tábort tipikusan olyannak képzeld el, mint amilyet az amerikai filmekben láttál. Faházak, kabinok, mókusok, romantikus dokk, hatalmas ebédlő, ahol a gyerekek kaja előtt és után is énekelnek, sőt, van, hogy közben is ezt csinálják, mialatt leginkább hamburgert, húsgolyót, fánkot meg palacsintát esznek, a legtöbbet pedig mogyoróvajjal és lekvárral.

Ha az érdekel, hogy mennyire nyúztak a konyhán, elárulom neked, hogy a kelleténél nem jobban. Nem könnyű munka, nagyjából napi 12 órában kell teljesíteni, de amikor azt hallod, hogy 160 gyerek az ebédlőből neked is énekel, és mikor táborszerte mosolygós arcok fogadnak, az minden fáradalmat megér! Emellett a konyhán is nagyon jó volt a társaság, sosem unatkoztunk, és nem csak azért, mert mindig volt munka, hanem mert tudtuk szórakoztatni egymást, meg persze sokat segített a Spotify lejátszási lista is, amit közösen dobtunk össze.

Az is különösen jó volt, hogy az amerikaiak hihetetlenül kedvesek voltak velünk, és odafigyeltek arra, hogy mi is azt érezzük, a tábor részei vagyunk, nem csak konyhások, akik a kaja miatt vannak ott. Így csomó mindent kipróbálhattunk, elvittek minket lőni, lovagolni, vízisielni, vitorlázni, és kedvünk szerint még több programon is részt vehettünk, emellett azt is muszáj megemlítenem, hogy ha konyhán dolgozol, neked van az egyik legjobb dolgod, hiszen ha nem tetszik a napi menü, akkor csak fogod magad és összedobsz valamit a hűtőből, tehát azt és akkor eszel, amit és amikor csak jól esik! Azért mondjuk nem árt odafigyleni, a kilók gyorsan felszaladnak, főleg az ottani kajától!

Ha tehát te is szeretnél egy tűbortűznél éneklős, mályvacukrozós, igazi, amerikai nyarat eltölteni odakint, vagy több információra lenne szükséged, mint amit én fukar módon itt megosztottam veled, akkor a következő időpontokat tartsd fejben:

2017.11.14. 17:00 - Táboros tájékoztató az ÁJTK Buza termében
                  18:00 - Szállodás tájékoztató ugyanitt
2017.11.22. 20:00 - Élménybeszámoló, és kérdezz-felelek, ahol olyanok mesélnek majd, akik az idei nyarukat kint töltötték - BTK, földszint 3. terem
                            (Ott találkozunk! ;) )

 

Írta: Fazekas Mihály

 

 

A szerzőről