Pp kicsi 45
2019-04-26
Timthumb

Kopaj is coming

A Károlyi Mihály Kollégium hallgatóit minden év novemberében magával ragadja a varázs, mivel a hónapban rendezik meg a Kollégiumi pajkosságok nevezetű rendezvénysorozatot. (Rada Beáta cikke)

A rendezvény november 14-től 17-ig tart, azonban számos előkészület előzi meg a mókát. Hiszen a hallgatóknak előfeladatokkal kell megbirkózniuk, hogy később élvezhessék a sikerük gyümölcsét.

A szórakoztató és kreatív feladatok mellett jótékonykodással is foglalkoznak a KOPAJ résztvevői. Idén előfeladatok közé tartozik az Együtt Szegedért! mozgalom, mely során a szintek Szeged különböző területein próbáltak meg segíteni. A harmadik emelet a Tappancs Állatmenhelyre látogatott el, ahol a kutyák környezetét segítettek rendbe tenni, valamint adománnyal kedveskedtek nekik. Munkájuk jutalmául pedig játszhattak az aranyos kiskutyákkal. Voltak a szintlakók óvodában segíteni, szemetet szedni a városban, de a Vadasparkban is segédkeztek. Minden évben fontos szerep jut a véradásnak, illetve a plazmaadásnak is. Hiszen itt nem csak a verseny a lényeg, hanem, hogy jószívvel segíthetünk másokon!

A szintek már szeptembertől gyűjtögetik a kupakokat, hiszen ez az a feladat, amely minden évben más-más rászorulón segít. Remek kezdeményezés, hiszen nekünk csak egy műanyagdarab a mindennapi életünk során, de másnak egy életet jelent.

Azonban fontos a küzdés, hiszen minden feladat pontra megy, s aki a legtöbbet szerzi a verseny során felléphet a dobogó legfelső fokára. A verseny maga kedd éjjel kezdődik meg, amikor a bátrak elindulnak az éjszakai vetélkedőre, a szinten maradottak pedig megkapják a puzzlet. Talán az éjszakázás lehet a legnagyobb ellenség, hiszen másnap már a városi vetélkedőn kell helytállni a hallgatóknak, amely egész Szeged területét lefedő éles küzdelem. Majd megfáradva visszatérnek a kollégiumba, ahol meg kell mutatniuk, mi is a témájuk és hogy varázsolták a szintre a megálmodott díszletet. Azt is megmutatják, kié a legjobb bevonulás. Idei fő téma a videójátékok világa, minden szint választott magának, kivéve az A épület, aki idén a rendező szerepében tetszeleg.

A csütörtöki nap folyamán megmutathatják szintek, hogy melyik sportban hogyan is tudnak küzdeni. Van streetball, foci, pingpong, tollaslabda és sok más. Egyénileg és csapatban is meg kell mutatniuk a hallgatóknak, hogy mire is képesek a szintjükért.

A nagyvetélkedő a csütörtök este fénypontja és a legtöbb pontot érő feladat. Majd, mint minden este, ez után is buli következik.

Pénteken, amikor már mindenki nagyon elfáradt, a végső erőket kell bevetni. Pihenésképpen az elkészült filmeket tekintik meg a versenyzők, és izgalommal várják, kié is lesz a csíkos napernyő.

A KOPAJ nem egy verseny, hanem egy életérzés, egy szívdobbanás. Aki szegedre jön tanulni, kívánom, hogy legalább egyszer élje át, hogy mennyire csodálatos érzés a színpadon állva a csíkos napernyőt a feje felett forgatni!

A szerzőről