Pp kicsi 45
2018-11-21
Maxresdefault

Ruhaválasztás: fókuszban a hajszíned!

Figyelj oda, mit választasz!

Szőke, barna, fekete vagy vörös?  Nem mindegy, mert minden árnyalattal más színek mutatnak jól. Hogy kinek mi? Mutatjuk!

Szőke: ha a bőröd is ugyanolyan világos árnyalatú, mint a hajad, akkor rajtad a pasztellszínek mutatnak a legjobban: a halvány- vagy olívazöld, a púderrózsaszín, a világoskék, esetleg okkersárga és a szürke. Persze, a klasszikus, karakteresebb színeket (fekete, fehér, sötétkék, piros) sem kell hanyagolnod, hiszen remekül élénkítenek (pláne, ha a bőröd is normál tónusú).

Barna:neked szinte minden erősebb szín jól állhat: piros, kék, citromsárga, élénkzöld, lila, bár ez bőrtónusfüggő is. Ha a bőröd kicsit szeplősebb, sárgás árnyalatú, akkor az őszi árnyalatokkal (bézs, aranybarna, szürke, sötétzöld) nem lőhetsz mellé, de ha inkább porcelánszerű, szeplők nélküli, akkor kerüld a „sápasztó” színeket (halványsárga, törtfehér és társaik). Sötétebb bőrtónus esetén viszont az alapszínek mellett a fehér és a fekete holmik is nagyon jó választást jelenthetnek.

Fekete: legalább olyan feltűnő hajszín, mint a vörös, csak másképp. Ha fehér, szeplő nélküli bőröd van, a hidegebb árnyalatok (hófehér, jegeskék, fekete) a te hajszíneddel érvényesülnek a legjobban, mintegy ráerősítve a Hófehérke-hatású megjelenésre. Ha viszont a bőröd sötétebb, a legvilágosabb vagy legtermészetesebb színek viselésével (halványsárga, világosrózsaszín, sötétbarna) sem tűnsz el a tömegben.

Vörös: általában a zöld legtöbb árnyalatát szokták javasolni nekünk, vöröseknek, illetve adott esetben a földszíneket, hiszen a hajszínünk már önmagában is figyelemfelkeltő. Ebben szerintem, annyi az igazság, hogy a pirossal valóban vigyázni kell, de azért a többi élénk szín mellett, mint napsárga vagy a sötétkék, őt sem kell száműzni a ruhatárból. J

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről