Pp kicsi 45
2018-11-21
Pitch perfect 3 confirmed original writer

Filmek az év végére

Túl szürkék a késő őszi hétköznapok?

Lefárasztanak a zh-k? Lepd meg magad egy mozijeggyel!

Budapest noir (november 2.)

Nem mellesleg regényadaptáció, amelyben a főhős egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz. A történet önmagában is izgalmasnak ígérkezik, de a díszlet ezt tovább fokozza. Háttérnek ugyanis ott van a harmincas évek Budapestje a mind fenyegetőbbé váló politikai változásokkal, antiszemitizmussal – és a címben is jelzett „noir” zsánerre jellemző minden kellékkel.

Rodin: Az alkotó (november 9.)

A világ egyik leghíresebb szobrásza volt, akinek alkotásai lüktetnek a szenvedélytől. A művész, legalábbis a rendező felfogásában, sokat köszönhet modelljeinek éppúgy, mint szerelmeinek…

Boldog halálnapot! (november 16.)

Kár, hogy nem pár nappal korábban kerül a mozikba, mert Halloweenre (is) borzasztóan ígéretes lett volna. Az alapkoncepció a következő: adott egy átlagos egyetemista lány. Lehetnél akár a szomszéd csaj. Vagy akár te magad. Egy éjjel azonban egy álarcos tör be a házába és megöli őt. Mégsem hal meg, legalábbis a szó szoros értelmében, ugyanis újra kezdi élni a halálának napját, és este ugyancsak megöli őt az álarcos. A következő nap azután megint és megint… És úgy tűnik, nincs menekvés.

Star Wars: Az utolsó Jedik (december 14.)

A messzi-messzi galaxis rajongóinak sem kell már sokáig várniuk, hiszen december 16-án vetítik először a saga 8. részét. Drámai fordulatokban bővelkedő, sötét tónusú alkotásra számíthatunk, „ami nem úgy fog végződni, ahogyan várnánk”.

Tökéletes hang 3 (december 28.)

Hőseink letudták az iskolaéveket, valamint maguk mögött tudhatnak jó pár hangversenyt is. A nagybetűs élet azonban eddig még nem annyira jött be nekik, leginkább kudarcokkal találkoztak. És persze az éneklés is rettenetesen hiányzik nekik. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Természetesen közösen jelentkezni egy újabb hangversenyre!

 


Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről