Pp kicsi 45
2018-09-25
Movember

Nem csak a no shave a november...

Nagy Sándor beszámolója

Kép: Slam Poetry Szeged

Nem csak a no shave a november…

A Slam Poetry Szeged ötödik évadát eddig úgy tudnánk jellemezni, hogy szeret ismeretlen vizekre evezni és új dolgok után nézni. Mint versenyző, néha csak kapkodom a fejem, hogy habár a slam a magyar kultúra egyik legmeghatározóbb műfaja lett, mennyi helyen nem járt még.

Aztán jött a Slam Poetry Szeged Movember rendezvénye, és rájöttünk, hogy még annyin sem. Én eleve szeretem, ha egy rendezvényt jótékony célok vezérelnek, és abban egyáltalán nem volt hiány. Amit külön kiemelnék még, az az est őszintesége: ugyanis ez az este most a férfiakhoz talán jobban szólt, hiszen felhívta a figyelmet a hererák megelőzésére. A szervezők is az este folyamán befolyt összeget ezért az utolsó forintig a Szegedi Rákkutatásért alapítványnak ajánlották fel. Nekem ez abszolút elnyerte a tiszteletem és a szeretetem.

Beszéljünk arról is, hogy is nézett ki ez a rendezvény. Az est első felében egy showcase bemutatót láthattunk a jelenleg regnáló országos slam-bajnokunk, Mészáros Péter és jelenleg országos harmadik helyezett, Bárány Bence előadásában. A bemutatót követően következett a verseny, ahol hét ember írt szöveget a férfiasságról és arról, milyen is voltaképp férfinak lenni. Engem külön megmosolyogtatott, hogy a hét versenyzőből kettő nő volt. A végeredmény a következőképp alakult:

I. Kámfor

II. Sipos Márk

III. Nagy Sándor

Gratulálunk a helyezetteknek, a Campusnak pedig innen is jár a hatalmas pacsi!

A szerzőről