Pp kicsi 45
2019-04-26
Kelekotyakaracsony1

Nincs karácsony Kevin nélkül

Vagy mégis? Filmválogatásunk segítségével most bővíthetitek az ünnepi repertoárt. (Rada Beáta cikke)

Igen tudjuk, hogy ez egy eléggé sablonos szöveg, de valljuk be, hogy az emberek 90%-a minden karácsonykor megnézi a kis rosszcsont kalandjait. Azonban vannak filmek a MacCallister családon túl is. Egy nagy csokorba gyűjtöttük azokat az alkotásokat, amiket idén érdemes lesz megnézni a mézeskalács majszolás mellett.

Kelekótya karácsony

Saját életéből mindenkinek ismerős a karácsonyi készülődés során létrejövő hatalmas káosz, azonban a Krank családnak még ennél is több jut a zűrzavarból. Mit tehetnek, amikor az utazási terveiket felborítja a váratlanul hazalátogató lányuk, és egyetlen napuk van feldíszíteni a házat?Megoldási alternatívákat csak a film megtekintése nyújthat!

Megjött apuci 2.

Ha már látogatások, akkor nem érdemes kihagyni a decemberben mozikba kerülő remek családi filmet sem. A nagysikerű vígjáték folytatásában most az apucik mellé a nagyapucik is becsatlakoznak, hogy poéndússá tegyék a karácsonyt.

Igazából szerelem

A romantikus filmek sem maradhatnak el a karácsonyi kínálatból. Az Igazából szerelem igazából egy hatalmas sztárparádé, olyan hollywoodi színészeket láthatunk, mint  Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Hugh Grant, Alan Rickman, valamint a megunhatatlan Rowan Atkinson és Billy Nighly. Szerelem, szeretet, barátság és fontos döntések is a filmvászonra kerülnek, minden évben kötelező!

Miért pont ő?

Romantikus filmek terén a tavalyi év egyik zseniális vígjátéka is remek választás lehet. Milyen lehet egy „háború” közepén tölteni a karácsonyt, ami a lányát féltő apuka, és a lány szívét elrabló macsó között zajlik? Stephanie Fleming (Zoey Deutch) pont ezt éli meg a filmvásznon, amikor is a szeretet ünnepét kellene élvezni a családjával.

A Grincs

A sort az örök klasszikussal zárnám. Seuss 1957-es regényének filmváltozata, melyben a Kobak-hegyen önkéntes száműzetésben élő zöld szörnyeteg ellopja a karácsonyt. A meseszerű látvány és a happy end teszi igazi karácsonyi filmmé A Grincset.

„A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.” (Csitáry-Hock Tamás)

Kellemes Ünnepeket és jobbnál jobb filmekben gazdag pihenést kíván a Bölcső szerkesztősége!

A szerzőről