Pp kicsi 45
2019-03-19
2017.01.26.

Stoner-évnyitó

Kockás ing, szakáll, sör és bólogatás – avagy 2018 első szegedi stoner-bulija.

Tavaly egymásra talált két feltörekvő hazai zenész-trió, jó pár koncertet adtak együtt, és úgy döntöttek, hogy az új évet is közös túrázással kezdik. Körútjuk első állomása szeretett városunk, ahol két másik zenekar is csatlakozik hozzájuk. Így kétségtelen, hogy január 26-án a stoner/sludge/grunge/rock műfaj kedvelőinek a belvárosi Gin tonicban a helye!

Szűk két év elteltével visszatér Szegedre a Witch Bone Garden. Azóta megjelent Experiment címet viselő bemutatkozó nagylemezük, amelynek dalait most hallhatja majd először élőben az itteni közönség.

A fővárosi Gyilkos először jön a napfény városába. A srácoknak nemrégiben jelent meg második kislemezük, mely egyszerűen a II címet kapta. Aa súlyos, sötét zene rajongóinak erősen ajánlott. 

A helyi erőt a Solar Yeti képviseli, akik újra aktivizálták magukat az utóbbi időben. Tavaly átalakuláson ment át a csapat: ősz végén debütált új frontemberük (akit sokan ismerhetnek a The Void éléről is), akivel azóta is szorgosan dolgoznak.

Végül, de nem utolsó sorban egy friss formáció is megmutatja magát. A Stoner In The Forest tagjainak egy része ismerős lehet, hiszen az SZTE padjait koptatták, és akadt, aki az egyetemi élet aktív résztvevője is volt.

További részletek és hallgatnivalók a Facebook-eseményben találhatók, addig is egy kis ízelítő:

Kép: facebook.com

A szerzőről