Pp kicsi 45
2019-02-20
A couple witha heart balloon

10 dolog, amivel a tested megviccelhet, ha szerelmes vagy

Heves szívdobogás, hirtelen gyengeségérzet, működésképtelen végtagok… Beteg vagy? Á, dehogy, csak szerelmes!

Azt mondják, a „nagy érzés” csak öl és butít…na de mennyire is? A reális gondolkodásra való képtelenség, az egész napos nyugtalanság, ameddig nem tudunk beszélni valahogy a kiszemeltünkkel, azt hiszem, többünknek is ismerős lehet-és talán néhány az alábbi testi jelekből is!

1. Étvágytalanság

De úgy rendesen. Nem csak akkor, amikor rá gondolsz, hanem akkor is, amikor elmentek együtt egy randira, és ő megkér, hogy válassz az étlapról, de te, lévén még szégyenlős és őrült zavarban, inkább csak egy kis salátát rendelsz. Így viszont egész végig attól rettegsz, nehogy nyúlnak nézzen, vagy azt higgye, evészavaraid vannak.

2. Remegő karok/lábak

Amikor úgy lüktet a vér az ereidben, hogy Parkinson-kórosként remeg a kezed, amikor oda akarsz neki adni valamit (ami természetesen így nem sikerül), vagy a lábaidban érzed azt, hogy nem visznek semerre, mihelyst ő a látóteredbe kerül.

3. Arcpirulás

A legtipikusabb mind közül. Az ellenkező nem szerint nagyon szexi, ha miattuk pirulunk el, ezért is provokálják ki olyan gyakran.

4. Természetfeletti képességek

Megvan az, amikor már szinte egy teljes napja nem ettél semmit, mert amikor vele vagy, valahogy eszetekbe sem jut sokáig, hogy már ebéd/vacsoraidő van- mégsem érzed magad éhesnek? És az, amikor rekordidő alatt készülsz el egy beadandóddal, csak azért, mert tudod, hogy az a „jutalmad”, hogy vele ebédelhetsz? Ugye-ugye, mennyivel másabb minden egy kis motivációval?

5. Zavar az éterben

Amikor napszakok kicsit felcserélődnek a fejedben: mivel van, hogy délig-délutánig fel sem keltek, ezért a reggeli kitolódik kettő-háromra, így a napotokat jóformán akkor kezditek, amikor mások már hazafelé igyekeznek a munkából. Érdekes módon a szervezeted minderre lelkesen bólogat, szerinte ezzel semmi probléma nincs is, ebbe pedig te is könnyen belenyugszol.

6. Mintha a főhős lennél a Parfümből

Az orrod annyira kifinomulttá válik az ő kölnijére, hogy már mindenhol csak arra „vadászol” -és sikeresen! Hirtelen nagyon sok embernek lesz ugyanolyan illata, mint Neki: a kávézó pultosának, egy ismeretlen járókelőnek, ne adj’ isten még az egyik csoporttársadnak vagy tanárodnak is… Te pedig mindebből csak egyet érzékelsz: őt akarod, de azonnal!

7. Alvászavar

Szintén gyakori tünet. Jelei: órákon át kósza, rózsaszín ködös gondolatok arról, mit csináltatok aznap, vagy mit szeretnél vele csinálni, vagy mi van kilátásba helyezve…vagy csak egyszerűen, hogy mi lehet vele… Rossz hír, hogy ez a viszonzatlan szerelemre is ugyanannyira jellemző, mint a viszonzottra, ezért nehezen lehet előle menekülni…

8. Szabályoz(hat)atlan szívverés

Nem érdemes ilyenkor EKG-ra sem menned, mert egészen biztos, hogy szívbetegséget diagnosztizálnának nálad… Néha indokolatlanul felgyorsul, máskor meg alig érzékelhetőre lelassul a szívverésed. Ki érti ezt?

9. Lebegés

Neked egy ideje már alkoholra sincs szükséged a bulikban: miközben a többiek csak isznak, te előveszed a telefonodat, és miután írsz neki vagy felhívod telefonon, már rólad sem mondaná meg senki, hogy józan vagy, legalábbis, az arckifejezésedből biztos nem. Ami még ijesztőbb, hogy a hétköznapokban is így nézel ki és így is érzed magad, miután beszéltetek vagy éppen róla álmozol…

10. És a legsokkolóbb: az elme lassú elborulása

Mert legyenek a fent felsoroltak bármennyire is kellemetlenek vagy különösek néha, te, furcsamód…ezeket nem hogy nem bánod, de még élvezed is. Hogy miért? Mert abból, hogy mivel jár az, hogy ő neked van, csak annyit érzékelsz tisztán, hogy ő van neked- ez a tudat pedig kárpótol minden másért. :)

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről