Pp kicsi 45
2018-10-20
28535950 1778509348879205 1738994749 n

Hagyományt teremtettünk: az első osztatlan tanáris szakest

Az első szakest, de nem az utolsó! (Rada Beáta cikke)

Sör? Vodka? Quiz? Activity? Kellhet ennél több? Ugye hogy nem? Így gondolták ezt azok a tanárszakos hallgatók is, akik megjelentek az első osztatlan tanárszakos szakesten. Február 28-án 13 csapat mérette meg erejét, hogy kiderüljön: melyik is a legkiválóbb tanárpalántákból verbuválódott kompánia. A verseny után pedig következhetett az este megkoronázása egy fergeteges bulival.

Hosszas szervezés előzte meg ezt a nagyszerű eseményt, ahol 67 játékos versengett. Összesen három állomás volt, ahol különféle feladatok várták a blokkokba rendeződő csapatokat. Három kört, tehát összesen kilenc feladatot kellett a legkiválóbban teljesíteniük.

A feladatokat kiváló zsűri értékelte. Korom Erzsébet és Tápainé Balla Ágnes tanárnők mellett  a HÖK testületek is képviseltették magukat, így a BTK-ról Varga Levente elnök és Fazekas Mihály. A TTIK-ról pedig Babity Balázs és Sánta Barbara.

Előfeladatként minden csapatnak ki kellett találni egy szuper csapatnevet és egy arculatukba illő indulót, amelynek értékelése a zsűri feladata volt. Továbbá az est végén felolvasott ódákat is nekik kellett pontozni. A legkreatívabb csapatnevek között említhetjük az EtiCats-et, amelyben az etikás lányok cicának öltözve szerepeltek, illetve a (H)ideg (K)omlós név is igazán zseniális  Nagyon frappáns név még a magyar-töris tanárok csapatneve, akik a PavLove szójátékkal éltek. Szintén az est fényét növelték még a Kísérleti Nyulak, a Dávid angyalai és többek között a #üljleegyes is.

A feladatok között vegyesen találhatók alkoholra épülők, mint például a sörváltó, de akadtak gondolkodtató típusúak is, ahol a tanári pályával, képzéssel kapcsolatos kérdésekre kellett helyesen válaszolni. Azt a képességüket is megcsillogtathatták a versenyzők, hogy milyen kreatív kifogásokat tudnak gyártani, ha a szélsőséges szituációkba kerülnek. A feladatok többségében meg kellett mutatniuk a csapatoknak, hogy mennyire jól tudnak együttműködni, és hogyan egészítik ki egymást egy-egy állomáson.

Az izgalmas versenyt végül A HAL csapat nyerte meg, mögöttük végzett a (H)ideg (K)omlós csapat és a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Kísérleti Nyulak csapata állhatott fel.

Minden szervezőnek köszönet, hogy ilyen remek szakestet hoztak össze! Reméljük sokatokkal találkozunk a következő osztatlanos eseményen!

A fotókat készítette: Rada Beáta és Szabó Katalin

A szerzőről