Pp kicsi 45
2018-10-16
Bu breakdown

Murphy törvénye: egyetemi kiadás

Az egyetemisták élete nem csak játék és mese…

Főleg, amikor valahogy minden áthúzza a számításainkat. Nézzük meg, mik okoznak apró bosszúságokat a szorgos egyetemisták életében!

1) Pénteken óra?

Soha! Ja, de. A legszebb, amikor mondjuk csütörtök reggel van órád, utána péntek délben. Már csütörtökön suhanhatnál hazafelé, de neked a fenekeden kell csücsülnöd. Még jó, hogy csütörtökön is vannak bulik.

2) Reggel 8…

Persze, hogy pont akkor kell reggel nyolcra menned gyakorlatra, amikor előző esténként kari buli van. Kicselezhetjük, ha még részegen megyünk be, kipróbált elmélet. Valójában nem túl hatásos, ha nem csupán a testi jelenlét számít.

3) Elmaradó óra

De persze pont két óra között, nehogy előbb hazaérj. Jó, ez annyira azért nem rossz, hiszen szerencsére mindig van a közelben egy kocsma. Persze ilyenkor csak limonádét illik inni.

4) Neptun baj

Persze, hogy a Neptun is akkor áll le, amikor le kéne csapnod egy jó helyre kurzus- vagy vizsgafelvételkor. Amúgy hiába vered a laptopod, sajnos itt nem működik az erőszak.

5) Tételhúzás

20 tételből tudsz 19-et? Tuti, hogy a maradék egyet húzod ki. Egy tipp, soha ne gondolj arra a tételre, amit nem akarsz kihúzni, mert akkor biztos az lesz a szerencsés kiválasztott.

6) Katalógus

Ha bemész előadásra, pont nem lesz katalógus, ha nem mész be, akkor pedig pont lesz. Nem így szokott lenni?

7) Még a kakas sem kukorékol

Az összes hiányzásod kihasználtad? Pontosan kell érkezned vizsgára, vagy be sem engednek? Nyilván pont akkor nem fog csörögni az ébresztőórád, figyeld meg.

8) Mikor kipattansz

Este buliztál, vagy csak simán nem volt kedved felkelni reggel, de összeszedted magad, és kivánszorogtál az ágyból, és bementél órára. Tuti akkor fog váratlanul elmaradni az óra, vagy késik a tanár 20 percet.

9) Puskázás

Ha puskázol, akkor tuti a tanár előtted fog rostokolni, és elő sem fogod tudni venni a szorgosan elkészített puskádat. Ebből tanulva következőleg készülsz a vizsgára, amikor a tanár egész vizsga alatt újságot fog olvasni.

10) A tuti vizsga

Évek óta ugyanazok a kérdések forognak a vizsgákon, és persze te csak azokat tanulod meg. Természetesen a tanár pont most gondolja úgy, hogy változtat a megszokott kérdéseken, és te persze megszívod.

+1) Kocsmakiadás

Biztosan akkor fogy ki a kedvenc csapolt söröd, miután megbuktál a vizsgán, és vígasztalódnál. Tipp: mindig legyen nálad egy kis jó házi, vész esetére!

Nos, ki nem tapasztalt ezek közül egyet sem? Annak valami természetfeletti képessége lehet.

 

Írta: Tikvicki Dóra

 

A szerzőről