Pp kicsi 45
2018-10-16
Arzzhu6hng3fgsh8zsopjg4ie0y

Albérlet-parák, amikkel a legtöbben már találkoztunk

Mert nem csak a filmekben jó téma…

Mikor az ember egyetemre kerül, vagy miután kiköltözik a koliból, nagy reményekkel indul el egy új élet, egy új albérlet felé, és ez az idilli kép olykor rémálommá válik.

1) Rossz szomszédság

Kertesházból albérletbe? Nehéz megszokni, hogy nem szabad úgy hangoskodni, úgyhogy lehet az elején rendőrbácsik fognak kopogtatni az ajtónkon. Ott a gond, ha pár sör után beinvitálod őket. Ritkán olyan laza arcok (de azért vannak).

2) Rossz szomszédság II.

Na de mi van, ha mi vagyunk a jó szomszédok? Reggel kalapálásra ébredni? Esetleg este ostorcsapkodásra (?!) elaludni? Ja, meg könnyen kifoghatunk aranyosan veszekedő párokat, egész nap, egész este. Ilyenkor sírod vissza a gondtalan kolis időket.

3) Perverz főbérlő

Mindannyiunk rémálma, hogy egyszer a főbérlő ádámkosztümben vár minket a saját ágyunkban. Na jó, ilyen sztorit szerencsére nem hallottam, de nyomulós főbérlőkről sajnos igen, úgyhogy legyen nálad paprika spray, fiúk, rátok is vonatkozik.

4) Kevés pénzért…

…keveset. Kicsi, csúnya, de ennyi pénzért megteszi? Ez nem is lenne baj, ha nem omlana a vakolat, csöpögne a csap, nyikorogna az ágy (ha megfordulsz éjszaka, persze), vagy pl. leesik a kilincs. Ja, és a főbérlő természetesen nem akar megcsinálni semmit, szóval ez lehet mégsem annyira kamatozó. A bónusz, ha még apró állatkák is keresik a társaságodat. De legalább a Survivorben érezheted magad.

5) Lakótársból ellenség

Nem is olyan ritka, főleg, ha ismeretlenekkel költözöl össze, hogy nem jöttök ki pajtiként a másikkal. Az a legdurvább, ha már meg is változtatjátok pl. a wifi jelszót a nagy harcban. Az már durva fegyver azért, csak kíméletesen.

6) Haverból…

Hogy mi, azt a tűréshatárunk szabja meg. Nem mosogat el, mindig más csajt/pasit hoz fel, sőt, a te ágyadban találod őket, és nem csak sakkoznak? Ha nem a haverodról lenne szó, már tűnnél is el, vagy dobnád ki a másikat, de a legrosszabb, ha a barátoddal nincs meg harmónia.

7) Lakva ismerszik meg…

Na, és mi van, ha a csajoddal/pasiddal költözöl össze, és hoppá, rájössz, hogy mégsem klappol minden? Mi van, ha szakításra kerül a sor, és nem akar senki elmenni? Húha, na ott lesznek komoly dolgok, valahogy az ember nem szereti, ha az exe a szomszéd szobában barátkozik valakivel.

Jól gondold meg hova fészkelsz ezentúl!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről