Pp kicsi 45
2019-03-22
Shutterstock 264221285

Tippek az önbizalmad növelésére

Így turbózd fel az egódat!

Szerénynek lenni egy bizonyos pontig cuki, de onnantól kezdve csak megnehezíti az életedet. A munkát mindenképpen, de a magánéleted is könnyen megszenvedheti az örökös kétkedést.

Húzd ki magad!

Ha eredendően kisegér-típus vagy, akkor biztos sokszor megkaptad már ezt a biztatást a kedves ismerősöktől és családtagoktól. Én is, így pontosan tudom, hogy századjára roppant idegesítő – azonban mégis van benne valami. Ugyanúgy, ahogy egy menő szerkótól a kedved is jobb lesz, a magabiztos tartás hatására előbb-utóbb valóban annak is fogod érezni magad.

Segíts másoknak!

Nem feltétel nélkül és nem mindenkinek, mert abba beleroppansz. De ha olykor odaállsz egy-egy jó ügy mellé, vagy akár csak segítesz a zh-ra felkészülni egy csoporttársadnak, akkor rögtön meglátod, milyen értékes tagja is vagy a világnak.

Hallgass zenét!

Persze nem mindegy, hogy mit. Ha számodra is nehezen indul a reggel, akkor készíts listát pár pörgős, motiváló számból (az Eye of the Tiger például elmaradhatatlan). A ritmus fizikailag is felpörget, és a rossz, elbizonytalanító gondolatokat is alaposan kisöpri belőled.

Tanulj!

Nyugi, nem azt tanácsolom, hogy a kismillió kurzusod mellé még ötvenet vegyél fel. Inkább keress egy új hobbit, tanulj nyelvet vagy szerezd meg végre a gimi óta vágyott jogsit. Rögtön értékesebbnek fogod érezni magad.

Olykor bátran mondj nemet!

Nem kell mindig mindenkinek megfelelni. Hidd el, minden lelkiismeret-furdalás nélkül elkerülheted azokat az embereket, akik örökké csak leszólnak vagy kihasználnak.

 

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről