Pp kicsi 45
2019-04-24
Cikkhez

Így is szólhat a Psychosocial – The9Strings-klippremier

Így se hallottad még ezt a dalt!

A The9Strings egy makói és szegedi illetőségű akusztikus duó, amely tavaly ősszel alakult. A zenekart Tóth Árpád gitáros-énekes és Majoros Péter énekes alkotja. A srácok kedvenc dalaikat formálják át személyes szájízük szerint, de saját számok is tervben vannak. Minden szabadidejüket Árpi házi stúdiójában töltik, ahol a dalok is készülnek a felvételektől kezdve, a keverésen át a masteringig.

A videó Bakacsi Márk keze nyomát dicséri, aki a zenekar eddigi mozgóképeit készítette.

Ezúttal a kultikus nu metal-zenekar, a Slipknot egyik slágerére került a sor. A srácok teljesen újraértelmezték Corey Taylorék Psychosocial címet viselő szerzeményét. Ki is fejtették nekünk a gondolataikat a darabról:

Árpi:
„Szeretjük ezt a dalt. Valami nagyon ellentéteset akartunk kifejezni a mondanivalójával, ezért egy popos változatot találtunk ki, amelyben azok is kedvüket lehetik, akik visszakoznak a vadabb zenétől.
A klip ezt a kettőséget és azt ábrázolja, hogy nem akarnak az emberek tudomást venni a körülöttük lévő dolgokról és a belső tébolyunk képes elhatalmasodni rajtunk.

Peti:
A zene nekem eszköz arra, hogy beszélgessünk és ezáltal egymásnak egy másik szemszöget mutathassunk. Ezt a számot is lehet más szemszögből nézni. Ezt mutatjuk meg. Klippel. Egész más így a hangulata.

A duó további videói YouTube-on tekinthetők meg, illetve Instagramon is jelen vannak.

Íme, az újragondolt Psychosocial:

Az eredeti dal:

Kép: The9Strings

A szerzőről