Pp kicsi 45
2018-11-15
Tired when wake up

Tippek a boldogabb reggelekért

Mert nemcsak másnaposan nehéz…

Mindig bal lábbal kelsz fel, és úgy érzed, hogy az ágyad mágnesként ragaszkodik hozzád? Te is az a típus vagy, akihez nem lehet szólni az első kávéja előtt? Ne legyünk reggel sem morcik, motiválódj tőlem!

1) Csak chill

Elég késős típus vagyok, viszont tök mindegy mikor kelek fel, úgysem érek be időben. Rájöttem, hogy nekem szükségem van arra, hogy szépen, nyugodtan, komótosan iszogassam a kávém, eszegessem a reggelim és olvasgassam, hogy mizu a Facebookon. Ne tessék megrökönyödni, de a tippem, hogy keljünk kicsit előbb, hogy legyen időnk a felébredésre.

2) Motiváció mesterfokon

Egy csomószor feküdtem le úgy este, hogy alig várom, hogy felkeljek és végre újból ehessek. Igen, sajnos nagyon szeretek enni, az evés az életem. Szóval, ha te is így vagy vele, vagy igazából bármivel helyettesítheted, akkor elalváskor és felkeléskor csak gondolj rá. Egyből boldogabban ébredsz, meglátod! Sörrel is működik amúgy.

3) Ne legyél hater!

Utálod a reggeleket? Akkor a reggel is utálni fog téged, és megbosszulja magát. Na, de tényleg, tessék szeretni, és törődni vele, ahogy egy növénnyel, az is kiszárad, ha nem foglalkozol vele. Most jöhetnek a közhelyes izék, hogy előtted az új nap meg minden, tudod te is már ezeket. Na, hajrá, csak pozitívan!

4) Aki este legény…

Nos, igen, nincs rosszabb egy átbulizott éjszaka után bemenni a reggel nyolcas, tízes, deles órádra. Na, ilyenkor húzzuk fel az ébresztőórát, kérjük meg a szoba-, vagy lakótársakat, hogy öntsenek le egy pohár vízzel, és készítsünk be egy raklap másnaposság elleni „csodaszert”. Néha meg kell küzdeni egy-egy tantárggyal, úgyhogy cselezzük ki a másnapos reggeleket!

5) A legkeményebb reggelekre

De csak módjával! Nehéz napod lesz? Kemény vizsga, ne adj’ Isten záróvizsga vagy hasonló? Ilyenkor egy megoldás van, egy kupica pálinka. Igen, ilyenkor meg kell tenni, le kell húzni. Hidd el, olyan erőt ad, hogy megküzdesz bármivel. Komolyan beválik, persze, csak hírből hallottam. Talán.

Nos, az elétben sok nem kívánt dologgal kell megküzdeni, ilyen az ébresztőóra hangja is, viszont remélem kellő fegyverrel ruháztalak fel titeket. Éljen a jobb lábban kelés!

 

Írta: Tikvicki Dóra

A szerzőről