Pp kicsi 45
2018-10-16
Ny

Ami a Szevasz Tavaszon történt

A bölcsészek legnagyobb sportrendezvénye szerencsére idén sem maradt el. Ezúttal rendhagyóan kedden sportolhatott együtt az egész kar az egész napos programon a Hattyas soron. (Rada Beáta cikke)

Aki szeretett volna nagyon menő, zöld "Szevasz Tavasz"-os pólót kapni, annak végig kellett érte járni minimum 5 standot. Ezért már önmagában is megéri "küzdeni", de aki mind a 10 állomáson járt, azoknak idén a szervezők egy különleges meglepetéssel is kedveskedtek: részt vehettek egy SZIN napijegy-sorsoláson!

Egésznapos kedvcsinálók is a hallgatók rendelkezésére álltak, hogy tartalmasan tölthessék el ezt a szép tavaszi napot. Ilyen volt az ugrálóvár, a bungeerun, a rodeóbika vagy épp az izgalmas és veszélytelennek nem mondható rekeszépítés. Emellett promóciós termékekkel is találkozhattunk: ilyen volt a Red Bull által promózott energiaital, illetve a Jägermeister kitelepülésével is eltölthették az időt a szomjas sportemberek.

Idén a Föld napját, illetve az újrahasznosítást középpontba állító sportnapon a bölcsészek kedvenc kézműves programja is kilátogatott a sportrendezvényre, a Csináld Magad.

Akik nem az aktív kikapcsolódást helyezték a középpontba, hanem csak pihenni szerettek volna, azok két filmet is megnézhettek a kitelepült Bölcsész Filmklub jóvoltából.: a Millió dolláros bébit és az Eddie, a sast tekinthették meg, továbbá  az amerika focisták bemutatóit is.

Az állatbarátok egész nap kutyázhattak, hiszen a nap egyik legnagyobb látványossága egy gyönyörű szép dán dog volt. A délután folyamán pedig egy vakvezető kutya is meglátogatott minket, és tanúbizonyságot tett róla, hogy milyen okos.

Akik aktívan akarták eltölteni a napot, de a csapatversenyen nem kívántak indulni, ők zumbázhattak vagy akár a karatébe is belekóstolhattak. Az LvL Up jóvoltából pedig az izgalmas Just Dance programot is kipróbálhatták.

Idén a bográcsozás kategóriában (amelyre előzetesen kellett nevezni) nagyon erős volt a mezőny; finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak a zsűri tagjai. A nyertes pedig nem más lett, mint a Deviszont csapata, akik sertéstarját készítettek paradicsomos-chilis szószban. Gratulálunk nekik!

A focibajnokságon induló csapatok is ugyancsak erősek voltak; a kemény meccseket végül a Jate Klub nyerte. A kosárbajnokságon pedig remekül szerepelt az Édes Négyes, akik még a tanárokból összeverbuválódott csapatot is nagy fölénnyel győzte le. Ebben az évben versenghettetek először röplabda kategóriában; ezt a DatÁsz nyerte meg szép játékával. Mindhárom diákcsapatnak gratulálunk!

A Magyar Honvédség számos hallgatónak biztosította, hogy Airsofton vehessenek részt, amelyet nagyon élvezett mindenki.

Ezt az izgalmas és programokkal teli sportnapot pedig egy igazán jó Jate bulival vezethették le a hallgatók.

Jövőre is vár mindenkit szeretettel a Szevasz Tavasz egy újabb felvonással!

 

 

A szerzőről