Pp kicsi 45
2019-04-24
08

Dolgok, amelyekre minden utazás alkalmával ráébredsz

Üdv az utazók kálváriájában!

Bosszantó kis apróságok, de ismerd el: ezek nélkül nem volna teljes az élmény.

Nincs olyan, hogy elég nagy bőrönd

Sajnos a muglivilágban még nem találták fel Hermione varázslatos táskáját, amelybe bármennyi holmit bele lehet suvasztani. Így marad a gondos szortírozás, indulás előtt egy órával idegbajos bepakolási próbálkozás, majd szelektálás, végül szaftos káromkodásokkal tűzdelt újrapakolás. A bőröndöt még ezek után is csak úgy lehet lezárni, ha áthívod a szomszéd párt, hogy ugyan, üljenek már rá mindketten.

 

Határozottan romlik a memóriád

Fogalmad sincs, hogy kihúztad-e a vasalót, becsuktad-e a földszinti ablakot… egyáltalán, az ajtót bezártad-e. És addig kattogsz a témán, amíg fel nem hívod a szomszédokat, hogy legyenek kedvesek használni a vészhelyzetre kapott tartalék kulcsot és nyugtassanak meg.

 

A MÁV megbízhatóan… késik

Pontos csatlakozásra számítasz? Tudod, van egy határ az egészséges optimizmus és a határtalan naivitás között. A gondosan összeállított, percre kiszámított útitervet azért hirtelen felindulásból ne vágd ki az első kukába. Jó lesz az a restiben vásárolt aszott szendvicshez alátétnek. Elvégre is teli hassal csak türelmesebben várakozik a megfáradt utazó.

 

„Az élet harc.”

Az út első felében a szomjúsággal, a másik felében pedig a folyó ügyekkel. Mert bármikor máskor simán végigcsinálsz egy napot egy félliteres palackkal meg két-három kávéval, de utazás közben lazán betolsz akár egy litert is.

 

Valami úgyis mindig otthon marad (szorosan következik az első pontból)

És rendszerint pont a legfontosabb. Érkeztem már wellnesshétvégére fürdőruha nélkül (vehettem is a szálloda boltjában újat aranyáron), de még mindig jobban jártam, mint az az ismerősöm, aki az útlevelét hagyta otthon. Még Ferihegy előtt visszafordult érte, de csak azért nem késte le a repülőgépét, mert az utasokat műszaki okokból csak egy órával később engedték fel a fedélzetre.

 

Persze minden hasonló élmény után megfogadjuk, hogy legközelebb első osztályon/ luxuskocsin/ magánrepülőgépen/ dehoppanálva utazunk majd. Azonban mégis mindig marad a régi menetrend, mert sosincs elég pénzünk ezek nélkül az apró nyűgök nélkül nem is volna igazi a vakáció.

 

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről