Pp kicsi 45
2018-10-21
Diet plan weight loss

Ami minden diétázó fejében megfordul

A fogyókúra 10 stációja

Diétázni bizony tömény szenvedés. De hidd el, megéri kitartani!

 

1. Menni fog ez, pikk-pakk vékonyabb leszek, mint a legmenőbb modellek!

Na ja, ez a kezdeti eufória, rendszerint még a legutóbbi étkezés utáni kajakómában. Az éhség növekedésével párhuzamosan csappan a lelkesedés is, de azért (még) ne add fel. Rögtön az első nap mégiscsak ciki volna.

 

2. Én meg az a nagy lepcses szám!

Talán mégsem kellett volna még a postás srácot is beavatni a fogyózós tervekbe. Mindegy, most már úgyis mindenki tudja, még az is, akiről te a nevén kívül semmit sem tudsz. Ugyanis elfelejtetted a szűrőt beállítani a nagy hírt kikiáltó körlevélen. Így még pár napot biztos várnod kell a meghátrálással, hiszen mindenki folyamatosan lelkesen érdeklődik.

 

3. Ha a suliban is így vágtam volna a matekot, én lettem volna a tanár kedvence.

Ki gondolta volna, hogy prímán megy a fejben összeadás? Háromjegyű számokkal is. Hiszen csak nem fogom előkapni a csajos vacsi közepén a telefont a kalóriaszámláláshoz!

 

4. Komoly, hogy a legtöbb pia is tömény kalória?

Sajnos igen, főleg akkor, ha koktélpárti vagy. Vigasztaljon a tudat, hogy a sörben viszont jóval kevesebb van, mint elsőre gondolnád.

 

5. Elromlott a mérleg?

Hiszen nem létezik, hogy már egy hete nem eszel sütit, és meg se mozdul a nyomorult! Ó, várjunk csak, mintha lement volna egy kilócska… ja, nem. Csak véletlenül a falnak támaszkodtam közben.

 

6. Instant közléskényszer

Az első sokk után visszatér a kettes pontot elindító életérzés. Már rájöttél, hogy nem elég koplalni, de ajánlott fogyasztható ételeket beszerezni/ kitalálni, esetleg még valami sportot is elkezdeni (és nem feladni a második alkalom után). Ez pedig akkora diadal, hogy igenis, még a postásnak is hallania kell! Az örömmámorban azonban hajlamos az ember túlzásokba esni, aminek rendszerint az a vége, hogy már a legjobb haverok is ásítozva hallgatják a legújabb recepted kalóriatartalmát. A kevésbé jók meg átmenekülnek a túloldalra, ha meglátnak az utcán.

 

7. Oké, oké, de ugye lehet csalónapom?

Lehet, de kéthetente egy bőven elég. Ha nincs akaraterőd, akkor annyi se fér bele, mert könnyen visszazökkensz a régi kerékvágásba, és jöhet ismét a…

 

8. Elromlott a mérleg?! 2. forduló

Az NEM létezik, hogy kövérebb vagyok, mint a diéta elején! Hiszen csak egy kis csokit ettem… meg pudingot… meg egy doboz bonbont… és a szomszéd áthozott két tálca sütit. Áh, inkább hagyjuk!

 

9. Van valami csodaszer?

Utálod magad, a világot még jobban, de leginkább azt, aki először találta fel a fogyókúrát. Ilyenkor könnyen megugrik az érdeklődésed a csodabogyók iránt, de légy résen! Ezektől jó eséllyel csak a pénztárcád lesz könnyebb.

 

10. Végre beleférek az egy számmal kisebb ruhákba!

Bizony, ha még az előző pontnál sem adtad fel, és visszatértél az új, egészséges receptjeidhez meg az edzőteremhez, akkor előbb-utóbb meglesz a kitartásod gyümölcse. Csak aztán ne feledd: fenn is kell tartani a szép új életmódot!

 

Írta: Pásztor Pálma

 

A szerzőről