Pp kicsi 45
2019-04-24
M

Underground fesztiválokra is érdemes járni!

Vannak olyan fesztiválok, amelyeknek sokan a létezésükről sem tudnak, pedig hihetetlenül jók. Itt az idő, hogy megismerjék őket!

Nemrégiben felsoroltuk a legütősebb zenei nagyfesztiválokat, most pedig összegyűjtöttök a különleges hangulatú kistestvéreiket, amelyekre érdemes ellátogatni. Íme:

Hell Vill
Június 8-án és 9-én tizenharmadjára is várja a hazai hardcore- és punkzene szerelmeseit a Bősárkányból idén a veszprémi Szigony teraszára költözött fesztivál. Két nap alatt 28 zenekar és akusztikus előadó fog fellépni, köztük négy külföldi is.

Alpárfeszt
Július 5. és 7. között harmincegy hazai underground zenekar lép fel Tiszaalpáron a régi Tüzép területén. A rockon belül szinte minden műfaj képviselteti magát: modern metal, stoner, dallamos hardcore-punk, grunge, metalcore, sludge, stb.

DeathCrew fesztivál
Egy baráti kezdeményezésként indult underground zenei és filmes fesztivál, amelynek a nyírbátori Fedeles Loverda mellett található fogathajó pálya körüli terület ad otthont. Augusztus 16-18-ig olyan zenekarok lépnek fel, amelyek kiszorulnak a mai tipikus fesztiválokról.

Malomfesztivál
„Kell valami régi, kell valami élő, kell valami művészet, kell valami valószerűtlen, kell valami régi élő valószerűtlen művészet, kell valami, amivel eljutunk az ÉN-től a MI-ig.” Aki mindezekre vágyik, annak augusztus 16. és 18. között a vajdasági Oromon a helye!

Abaliget Prog Camp
A fesztivál a progresszív zenékre épül: rock, metal, grunge, jazz, funky és minden, ami ezekre épül a legszélesebb körben. Idén augusztus 17-19-ig az abaligeti kemping várja a technikásabb zene kedvelőit.

Fotó: facebook.com/malomfesztival

A szerzőről