Pp kicsi 45
2019-04-24
170802153904 oowqn a69i3778b 1

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki a nyáron!

Ne csak a bulizásról szóljon a nyár!

A szegedi programok javából szemezgettünk. Válogatásunkban remélhetőleg mindenki megtalálja a kedvére valót!

 

Múzeumok Éjszakája

A vizsgák rendszeresen belerondítanak ebbe a nevezetes dátumba, de kellő szervezéssel azért jó eséllyel megoldható ez a kis kikapcsolódás. Múzeumba járni mindig jó, de ilyenkor a tömeg és a sejtelmes éjszakai hangulat igazán feledhetetlenné teszi az élményt! Nem beszélve a kedvezményes vagy akár ingyenes bejutásról.

 

Színház

Egy átlagos városban nyárra véget ér a színházi évad, de nem Szegeden! Alighogy vége a vizsgaidőszaknak, nyit a szabadtéri, ahol mindenki megtalálja a kedvére való programot. Musical, opera, táncos műsorok, dráma – kell ennél több? Idén például a Hegedűs a háztetőn, a Notre Dame-i toronyőr, Rigoletto, Rómeó és Júlia (dráma), Apácashow… Ha szerencséd van, akkor még a hostessek közé is bekerülhetsz; az aztán az igazi buli!

 

Szőregi Rózsaünnep

A virágot mindenki szereti, a rózsát meg különösen. Itt aztán minden mennyiségben gyönyörködhettek benne, sőt még szuvenírként is vihettek haza egy-két tövet. Ha pedig a nézelődésen kívül behatóbban is érdekel a téma, akkor nyugodtan beszélgess a termelőkkel, vagy látogass el az ország első Rózsamúzeumába. Utóbbi a rózsa kultúrájához köthető, évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket is bemutatja.

 

Halfesztivál

Gasztrofesztiválokban sosincs hiány nálunk. E cikk írásának idején dübörög a borfesztivál, a nyár végének nagy durranása pedig a halfesztivál. A fő attrakció persze a halászlé, de bármilyen egyéb formában is megkóstolhatod az uszonyosokat!

 

Lótusznapok

Ha nem elég a rózsa, mert valami egzotikusabbra vágysz, akkor irány augusztus elején a Füvészkert! Szerencse kell hozzá, hogy a megfelelő napszakot kapd el, de ha sikerül, garantált az élmény. Az egész tavat beborító lilás-rózsaszín virágszőnyeg maradandó emlék lesz!

 

SZIN

Na jó, egyszer vagyunk egyetemisták: tehát ha nyár, akkor fesztivál! A rendezvény idén ünnepli a félszázadik születésnapját. 1968-ban formabontó módon, cenzúra nélkül rendezték meg az elsőt. Ha még nem voltál, akkor idén feltétlen pótold az élményt!

 

Írta: Pásztor Pálma

A szerzőről