Pp kicsi 45
2019-04-26
Mgid ao image mtv 406043

Regényhősök, akikbe azonnal beleszeretnénk

A férfiak, akikhez már az első nap feleségül mennénk. Szubjektív rangsor következik!

A romantikus regényekben a karakterek úgy vannak felépítve, hogy egy adott nézőpontot, szemléletet képviseljenek, mégis annyira jó elképzelni néha, hogy majd vágyaink netovábbja is hasonlít majd mondjuk Mr. Darcyhoz. Legalábbis, ameddig várunk rá, addig szívesen olvasunk róla és a többi szívrablóról, akiket nem lehet nem szeretni. :)

Íme a legszexibb karakterek listája, rangsorolás nélkül (csak mert képtelen vagyok dönteni köztük):

Mr. Darcy – Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Álmaink netovábbja. Az alapvető oka annak, hogy még felnőtt nők is sokszor hajlamosak elhinni, hogy a legtöbb, látszólag megközelíthetetlen férfi szíve valójában aranyból van, csak még valahogy nem sikerült neki ezt megvillogtatnia. Ennek ellenére Mr. Darcy a maga szolid, visszafogott sármjával megbabonáz szinte minden romantikus lelkű nőt, aki csak olvas róla. Ez alól e sorok írója sem kivétel.

Edward Cullen – Stephenie Meyer: Alkonyat

A hűvös kívülálló. A titokzatos, megfejthetetlen idegen, aki szemmel láthatóan vonzódik Bellához, a lányhoz, aki mellett mégsem bír megmaradni biológiaórán. Az, hogy mi sült ki mindebből, már "történelem" , de tény, hogy ezzel a sokáig se veled- se nélküled kapcsolattal sokunknak sikerült azonosulni.

Will Herondale és Jem Carstairs – Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek trilógia

A meg nem értett, sebzett lelkű örök lázadó, a kemény harcos és a csendes, halk szavú művészlélek között a választás nem is olyan egyszerű a főhősnőnek, Tessának sem, hát még az olvasónak! A trilógia végére már meggyőződhettem róla, hogy tényleg lehet egyszerre két embert szeretni, ugyanakkor azóta is örülök, hogy ilyesmivel még sosem szembesültem a való életemben, mert valószínűleg elég kegyetlen érzés.

Mr. Rochester –Charlotte Bronte: Jane Eyre

Nem egy vérbeli szépfiú, és nem is a legkönnyebben szerethető karakter. Mi mégis a varázsa? Az, hogy határozott, erős férfiként minden tettéért vállalja a következményt, Jane-ért pedig nem rest küzdeni, amikor annak felszínre kerülnek a kisebbrendűségi komplexusai. Mindemellett őszinte, és sosem manipulál.

Baradlay Jenő – Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

A regény nagy részében visszafogott, csendes, látszólag félénk fiú a végén nagyot dobbant, az elveiért és a családjáért. Mindig ott van, amikor szükség van rá, közben pedig, igazi romantikus hősként türelmesen vár szíve hölgyére, nem is sejtve, mennyire hiába... A 14 éves énem szívét elrabolta, az első olvasásra.

Angel Clare – Thomas Hardy: Egy tiszta nő

A különc tudós, az örök álmodó archetípusa.  Elemez, tépelődik, közben néha elfelejti a valóságát- de tipikusan az a fiú, akivel együtt akarsz álmodni, mert vele tényleg elhiszed, hogy sikerülhet mindent meg is valósítani.

 

Írta: Holecska Tünde

A szerzőről