Pp kicsi 45
2019-03-19
Maxresdefault (1)

A leggátlástalanabb parfümista

Egy izgalmas könyvajánlóval jelentkezünk most, mégpedig Patrik Süskind: A parfüm című zseniális regénnyel. (Szabó Nándor Zsolt cikke)

A történet főszereplője, Jean-Babtiste Grenouille olyan figura, aki eléri, amit akar. Igaz, az eszközei morálisan megkérdőjelezhetőek, de csak egy olyasféle emberrel van dolga az olvasónak, aki nem riad meg semmitől. Magányos és szerencsétlen zseni, akitől a többiek már csecsemőkorában is viszolyogtak, hiszen szagtalan volt. Így hovatartozása már születésétől fogva kétségekkel ölelt.

A tehetséges és gátlástalan parfümista legfőbb ambíciója, hogy olyan illatot állítson elő magának, amelynek hatására mindenki szeretni, sőt imádni fogja. Egy különös szaglással megáldott, intelligens szélhámos, aki szó szerint orránál fogva tudja vezetni akár az egész világot. Ráadásul kegyetlen gyilkos is. Körülötte különös módon meghalnak azok, akiknek kilép az életéből, majd később eljön az idő, amikor már céltudatosan választja ki áldozatait és precízen gyilkol. De ki is ő valójában? Ember-e egyáltalán?

Ő maga is kétségbeesetten keresi a választ, hiszen mindent a világon azonosítani tud érzékeny orrával, csak saját, szagtalan önmagát nem. Kövessük hát izgalmas útján! Vajon meddig megy el és eléri-e célját?

A szerzőről