Pp kicsi 45
2019-04-26
A n%c5%91

Szerelem kicsit másképp – kedden az Audmaxban!

Egy különleges szerelem Oscar-díjas története a hallgatói Filmklubban: nézzük meg egyött A nő című filmet! (Somogyi Róbert cikke)

Filmünk főhőse, Theodore Twombly a nem túl távoli jövőben, egy meg nem nevezett világvárosban tengeti napjait. Munkája az, hogy személyes hangvételű leveleket ír mások szeretteinek. Theodore épp válik, amit elég nehezen tud kiheverni. Ekkor veszi meg a legújabb operációs rendszert, amely már nemcsak feladatokat teljesít, hanem interaktívan társalog gazdájával. Így találkozik Samanthával, a mesterséges intelligenciával. Hamar megkedvelik egymást, majd a barátság szerelemmé alakul.

A film a lehető legtöbb nézőpontból mutatja be ezt a különös kapcsolatot, a legfőbb kérdésekre azonban nem kapunk kész feleletet. A válaszkeresés feladata a nézőkre marad. Az érzelmes alkotás könnyen utat talál az emberek szívéhez. Lefesti, hogy a mesterséges intelligencia mára már teljesen részévé vált az életünknek, és a közeljövőbe akár elképzelhető is egy ilyen kapcsolat.

Egy biztos: aki eljön kedden az Audmaxba, és megtekinti az egyébként Oscar-díjas alkotást, az nem fog csalódni, és maradandó élménnyel gazdagodik ettől az egyedi filmtől.

A szerzőről