Pp kicsi 45
2019-02-20

A szerzőről

Élesztő

Erasmus - Kolozsvár

Sokszor hallottam már azt, hogy „Az Erasmust nem lehet elmesélni.” Az egy életérzés. Át kell élni”.

Élesztő

Volt egyszer egy Mérnökbál

2013. február 18-án került megrendezésre 47. alkalommal a méltán híres Mérnökbál.

Élesztő

SZEGED PLAZA CSOKOLÁDÉÜNNEP - 2013. február 16. 09:00 – 20:00

A boldogsághoz három dolog kell: csoki, csoki és még egy kis csoki. Ennek apropóján meghívtuk a Szeged Plázába
Magyarország minőségi csokoládé manufaktúráit, akik kézzel készült csokoládé – különlegességekkel, bonbonokkal, trüffelekkel
és egyéb édességekkel várják a szegedieket egy teljes napon keresztül. Célunk hagyományt teremteni Szegeden, egy kor- és
társadalmi csoportokon átívelő örök kedvenc, a csokoládé és egy szórakoztató, populáris rendezvény segítségével.

Élesztő

Hogyan érdemes tanulni!

Életünkben központi szerepet tölt be a tanulás. Ezzel a témakörrel megannyi szakterület foglalkozik, tudniillik a tanulás (jobbik esetben) egy életen át tartó folyamat.

Élesztő

Mikulás az eMKá-n

Kisgyerek korunk óta kapunk ajándékot a csizmánkba december 6-a napján. Sokunk számára már csak emlékként dereng föl a kifényesített csizmákban talált kis ajándékcsomag reggel, amit a szülők csempésztek bele, amíg aludtunk.

Élesztő

Korcsolyázni voltunk...

A fürdős est után pár héttel újra eljött az ideje hogy egy esti program keretében újra összejöjjünk ETSZ-ks és MGK-s barátainkkal.

Élesztő

MEFESZ

A DISZ az 1950-es években a korabeli ifjúság egyesítését célul kitűző, fiatalokat tömörítő szervezetként működött. 1956 októberében felbomlott. Még ebben a hónapban, 16-án, a forrongó politikai helyzet hatására, a „ többet és mást” kívánó több ezer diák szinte egybehangzóan létrehozni kívánt egy előremutató, a korral haladó, mindenféle nyomást mellőző ifjúsági szervezetet.

Élesztő

Anna Fürdő eMKás módra

2012. október 11. este volt az idei Mérnöki Karos fürdőest.

Élesztő

Tősemkás kirándulás

A 2012 októberében megrendezett Tősemkás, minden résztvevő számára feledhetetlen
élmény volt.

Élesztő

Rendezvényszervező Bizottság

Az SZTE EHÖK Rendezvényszervező Bizottsága egy olyan csoport, akiknek feladata az egyetemi, esetleg országos szintű események szervezése és lebonyolítás, valamint az ehhez szükséges pályázatok, cégek támogatásának megszerzése.

Élesztő

MKLaren sikere

2012 májusában a MKLaren pneumobil csapattal megnyertük a Bosch-Rexroth által
szervezett V. Nemzetközi Pneumobil versenyt: gyorsulási kategória győzelmet szereztünk, és járművünk elnyerte az Év Pneumobilja címet.

Élesztő

Indul a Tanév, indulj be Te is!

Úgy érzed, több van benned, mint egy átlagos hallgatóban? Szakmai karrieredet építőtapasztalatra és tudásra vágysz? Nyitott vagy más országok kultúrája iránt? Amennyiben valamelyik kérdésre is igennel válaszoltál, köztünk a helyed!

Élesztő

Az új vas

Bizonyára már sokan észrevehettétek, hogy az iskolánk új gépre tett szert egy sikeres pályázat során.

Élesztő

Megmutattuk Fadd Domborinak mire képes az eMKá

A 2012-es eMKá-s gólyatábor Fadd Domborin került megrendezésre. Az idei gólyatáborban rekord mennyiségű gólya jelent meg. Az eMKá-s kis gólyák augusztus 8-12 között kaphattak ízelítőt a főiskolai élet legjavából és ismerkedhettek itt, a Duna holtágánál egymással és a karunk sajátosságaival.

Élesztő

Ingyenes esti úszás!

Kedves Hallgatók!

Élesztő

Hétvégi kiruccanások, avagy egy nap Cserkeszőlőn

A nyáron akár dolgozol, akár nem, mindenképpen jár legalább egy szabadnap. Ilyenkor a legjobb víz közelében lenni. Legyen szó családi programról, vagy egy haveri összeröffenésről Cserkeszőlő Gyógy és Strandfürdője a legalkalmasabb mindehhez.

Élesztő

A Fagylalt

Ebben a nagy hőségben, az egyik legjobb hűsítő a fagyi. Legyen szó csokiról, puncsról, de akár a kacifántosabbnál kacifántosabb nevű fagyiig a több száz íz közül mindenkinek van legalább egy kedvence.

Bemutatom nektek a legkedveltebb fagyim házi elkészítését, de előtte nézzük meg mi is az a fagylalt és honnan ered.

Élesztő

A nyár gyümölcse: DINNYE

Itt a nyár, és itt vannak a finomabbnál finomabb szezonális gyümölcsök is. A nagy hőségben az ember nem feltétlenül egy csülökre vágyik, hanem inkább valami könnyebbre. Még a férfiak is, ilyenkor egy hűsítő gyümölcslevest, könnyebb körettel ebédelnek, pláne a nők. A piacon végig sétálva, vagy csak egy buszmegállóban is megjelentek a gyümölcsárusok is, és
mivel a gyümölcs, zöldség fogyasztás a kiegyensúlyozott étrend alappillére, ezért használjuk is ki! És melyikre igaz, hogy már az ókori Egyiptomba is a fáraók kedvenc eledele volt, és még a hieroglifákon is megörökítették? A válasz: a dinnye.

Élesztő

Nyári Szösszenet

Igen, elérkezett az idő, amikor a pulcsikat elrejthetjük a szekrény aljára, amikor a zoknit elpakolhatjuk a fiók mélyére és elővehetjük a papucsot, mini ruhát, trikókat. Igaz, elég szeszélyesen indult az idei szezon – hétfőn 10 fok, kedden már 30 fok – de az elmúlt
napokban nyugodt szívvel kijelenthetjük: ITT A NYÁR!

Élesztő

Mi is az az extrakció?

Gondoltál már arra, vajon hogyan készülhet az étolaj? Nyilván nem, egészséges ember,
értelmesebb dolgokon gondolkodik, én mégis érdeklődve olvastam róla, amikor a kezdetek
kezdetén szembesültem a technológiával.
Kipréselik. Persze ez jut legelőször az eszünkbe, de sajnos a préselés után visszamaradt
pogácsában még annyi értékes olaj marad, hogy ezeket veszni hagyni hatalmas felelőtlenség
lenne. Nem mellesleg gazdaságtalan is. És itt csoszog be a képbe az extrakció, mint
technológiai művelet.