Pp kicsi 45
2017-03-26

A szerzőről

Unnamed2

Juhász Gyula-túra

Monostori András kulturális túrái már nagy hagyománynak örvendenek.  Ezúttal Juhász Gyuláról és főleg verseiről tudhatunk meg többet az április 11-i séta alkalmával.

644 aba novak fresko
Bölcső

A virtuóz festő

1894. március 15-én született Aba-Novák Vilmos, a modern magyar festészet egyik legeredetibb és legvitatottabb tehetsége. 

Water1

Dobd fel szobád a feng shui jegyében!

Persze úgy lenne az igazi, ha az egész szobát (mit szobát, a lakást, a házat!) mindenestül átrendeznénk. Azonban lássuk be, erre vajmi kevés esély van, amíg diákként albérletben/ koliban vagy még otthon, a családdal élünk. Azért ne csüggedj: az alábbi öt tippel megpróbálhatod bevonzani a jó dolgokat. És amíg beszerzed és elrendezgeted őket, az már önmagában is jó buli!

Goth makeup

Exhibicionisták előnyben!

Hiszen farsang van, amikor végre mindent szabad! Na jó… majdnem.

45105 truba2 (1)
Bölcső

Valentin-nap a legendák tükrében

Sokan támadják az angolszász ünnepet, egyrészt idegensége, másrészt elüzletiesedettsége miatt. Bár személy szerint én mindennek örülök, ami kicsit felderíti a mindennapokat, jelen cikk célja mégsem a pro és kontrák felsorakoztatása. Helyettük a Bálint-naphoz fűződő történelmi-irodalmi érdekességekről olvashattok!

Phpthumb generated thumbnail

Diétázás haladóknak

Régóta tudjuk, hogy a szépségért szenvedni kell. No de azért mindennek van mértéke… Kellemes borzongást kívánunk fogyókúrás válogatásunkhoz! Jelige: „Ki ne próbáld”.

13b%c3%a1l
Bölcső

"Ma éjjel táncolnék..."

Idén 13. alkalommal vár titeket a Bölcsészbál!

Teli kezapolas fokep a okokok

Ne menjen a bőrödre!

Avagy így óvd a kezed a mínuszokban.

2368 3 1377498822

Szilveszteri csillogás

Engedd el magad bátran, hiszen ez az év legnagyobb bulija! Ilyenkor „mindent szabad”.

 
Let%c3%b6lt%c3%a9s (4)
Bölcső

Különös szilveszter

​Avagy nézzük, hogyan búcsúztatják az évet szerte a nagyvilágban!

Di%c3%b3t%c3%b6r%c5%912
Bölcső

Szívmelengető olvasnivalók karácsonyra

Válogatásunkban a nagy klasszikusoktól az ifjúsági regényen át a lektűrig sokféle történetet kínálunk. És melléjük nagyon boldog, áldott karácsonyt is minden olvasónknak!

Argenteus3

Az SZTE JGYPK Argenteus Vegyeskarának Jótékonysági Koncertje

Élvezd az ezüstös muzsikát és támogasd a bohócdoktorokat Te is!

20161110 tal%c3%a1lkoz%c3%b3 1

Boldog születésnapot az ÁOK és GYTK Öregdiák Szövetségének!

Méghozzá szép kerek évforduló az, amelyet ünnepeltünk. Ahogy Dr Erős István is mondta beszédében, a szövetség a 20. esztendőt betöltve immár az „alkotó férfikorba” lépett. Elnöke Dr. habil Végh Mihály docens, az alelnökök pedig dr. Sahin Tóth István főorvos és dr. Ember József főgyógyszerész.

Image (1)
Bölcső

SZTE BTK, gratulálunk!

Ismét megjelent a HVG egyetemi kiadványokat rangsoroló kiadványa, amelyben egyetemünk előkelő helyezéseket ért el.

Hodito teli smink jeges hangulatban 1 size 3

Tündökölj jeges árnyalatokban!

A téli sminkek palettája ugyancsak gazdag: a füstös-ködös reggeleket idéző árnyalatok éppúgy megtalalálhatók rajta, mint az ünnepek meleg ragyogása. Vagy éppen a hó és a jég árnyalatai, amelyeket a most bemutatott sminkünk idéz.

Halloween 2013 by unidcolor d6qp9mx

Borzongj velünk!

Persze, lehet a halomra gyilkolós műfajt is választani, hogy még a földszinti szomszéd is a tévéből csöpögő vért törülje. Ha azonban az ijesztgetés mellé némi érzelem vagy humor is belefér, akkor tegyél próbát az alábbi filmek valamelyikével.

Castle of darkness by ingunn88 d2yqe7b
Bölcső

Borzongató olvasnivaló a közelgő Halloween jegyében

A gótikus regény műfaja alapvetően 1750 és 1820 között virágzott, azonban századunk hajnalán a vámpírok és egyéb rémalakok népszerűségének újjáéledésével a műfaj is második virágkorát éli. Válogatásunkkal kellemes(en borzongató) olvasnivalót kínálunk a hosszú hétvégére!

1356458847 600x500

Csodatévő illóolajok

Apró praktikának tűnnek, de sokat segíthetnek a mindennapok jobbá tételében. A legtöbbjük sajnos nem olcsó, viszont jó hír, hogy egy alkalomra elég belőlük pár csepp is. Így legalább sokáig kitartanak.

14708187 1142574519157330 5769324483312467300 n
Bölcső

Sorozat vs film – melyik az igazi Trónok Harca?

Avagy a BTK HÖK ismét jelentkezik a Közéleti Kocsma programjával.

Green fairy
Bölcső

Mesélő fűszerek

A családi konyha, vagy legalábbis az ünnepek alapkellékei. De belegondoltunk már valaha, milyen érdekességek fűződnek hozzájuk? Íme, egy kis ízelítő!