Pp kicsi 45
2019-04-26

A szerzőről

18336558 10209009209687324 79939437 n
Bölcső

Hogyan NE készüljünk a vizsgaidőszakra?

Csak kezdőknek – mert a haladók már rég' lemondtak a készülésről. (Seregély Orsolya cikke)

1945 9 hv1k932n
Bölcső

Az elfeledett évek

Április 24-én a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében egy hiánypótló magyar film közönségtalálkozóval egybekötött vetítésén vehettünk részt. Ez a film az 1945. Szegedre látogatott a film alapjául szolgáló novella írója, Szántó T. Gábor, illetve a rendező, Török Ferenc is. (Rada Beáta cikke)

Tasso and the two leonores
Bölcső

Akit majdnem költővé koszorúztak

Szegény egyenesen a pápa kezéből kapta volna kora legnagyobb költői elismerését - azonban pár nappal a tervezett szertartás előtt elhunyt. S hogy ki volt ő? A XVI. századi Itália félig őrült, félig zseni, legendás írója, A megszabadított Jeruzsálem szerzője: Torquato Tasso.

70214 28
Bölcső

Nagyon várt horrorok!

Két előzetes is landolt a neten, amelyek rengeteg horrorkedvelő ember figyelmét felkeltették: az egyik az Annabelle - Creation, a másik az IT. Nézzük csak meg őket közelebbről! (Seregély Orsolya cikke)

Journalism
Bölcső

Így írunk mi!

Avagy most végre megtudhatjátok, kik rejtőznek a cikkek mögött.

Juh%c3%a1szgyula
Bölcső

"Mint csillagfény az alkony bíborát, ragyogja túl e vérző életet..."

Juhász Gyula - emléksétán vettünk részt, Monostori András vezetésével.

Zenetanulas nagy

Tanulj zenére!

Most már visszavonhatatlanul benne vagyunk a zh-időszakban, sőt, egyre inkább tudatosul minden diák fejében, hogy feltartóztathatatlanul közeledik május 22-e és vele a… Tudjukmi.

188844

Ezekre a filmekre vár(t)unk tavasszal

Remek tippek egy jó kis mozizáshoz!

Pint%c3%a9r kl%c3%a1ra 630x210
Bölcső

Interjú Dr. Pintér Klárával, a JGYPK főiskolai docensével

A mai napon Dr. Pintér Klárával, egyetemünk Juhász Gyula Pedagógusképző Karának főiskolai docensével készített interjút a Bölcső. A Tanító- és Óvóképző Intézet Matematika Szakcsoportjának oktatója matematika tantárgypedagógiát, valamint egyéb matematika modulba tartozó tárgyakat tanít. Ezek mellett szakköröket tart kisiskolás gyermekeknek is.

Unnamed2

Juhász Gyula-túra

Monostori András kulturális túrái már nagy hagyománynak örvendenek.  Ezúttal Juhász Gyuláról és főleg verseiről tudhatunk meg többet az április 11-i séta alkalmával.

644 aba novak fresko
Bölcső

A virtuóz festő

1894. március 15-én született Aba-Novák Vilmos, a modern magyar festészet egyik legeredetibb és legvitatottabb tehetsége. 

Water1

Dobd fel szobád a feng shui jegyében!

Persze úgy lenne az igazi, ha az egész szobát (mit szobát, a lakást, a házat!) mindenestül átrendeznénk. Azonban lássuk be, erre vajmi kevés esély van, amíg diákként albérletben/ koliban vagy még otthon, a családdal élünk. Azért ne csüggedj: az alábbi öt tippel megpróbálhatod bevonzani a jó dolgokat. És amíg beszerzed és elrendezgeted őket, az már önmagában is jó buli!

Goth makeup

Exhibicionisták előnyben!

Hiszen farsang van, amikor végre mindent szabad! Na jó… majdnem.

45105 truba2 (1)
Bölcső

Valentin-nap a legendák tükrében

Sokan támadják az angolszász ünnepet, egyrészt idegensége, másrészt elüzletiesedettsége miatt. Bár személy szerint én mindennek örülök, ami kicsit felderíti a mindennapokat, jelen cikk célja mégsem a pro és kontrák felsorakoztatása. Helyettük a Bálint-naphoz fűződő történelmi-irodalmi érdekességekről olvashattok!

Phpthumb generated thumbnail

Diétázás haladóknak

Régóta tudjuk, hogy a szépségért szenvedni kell. No de azért mindennek van mértéke… Kellemes borzongást kívánunk fogyókúrás válogatásunkhoz! Jelige: „Ki ne próbáld”.

13b%c3%a1l
Bölcső

"Ma éjjel táncolnék..."

Idén 13. alkalommal vár titeket a Bölcsészbál!

Teli kezapolas fokep a okokok

Ne menjen a bőrödre!

Avagy így óvd a kezed a mínuszokban.

2368 3 1377498822

Szilveszteri csillogás

Engedd el magad bátran, hiszen ez az év legnagyobb bulija! Ilyenkor „mindent szabad”.

 
Let%c3%b6lt%c3%a9s (4)
Bölcső

Különös szilveszter

​Avagy nézzük, hogyan búcsúztatják az évet szerte a nagyvilágban!

Di%c3%b3t%c3%b6r%c5%912
Bölcső

Szívmelengető olvasnivalók karácsonyra

Válogatásunkban a nagy klasszikusoktól az ifjúsági regényen át a lektűrig sokféle történetet kínálunk. És melléjük nagyon boldog, áldott karácsonyt is minden olvasónknak!