Pp kicsi 45
2019-03-22

A szerzőről

Pwc2

A világ egyik legnagyobb üzleti tanácsadó cége az SZTE-n

A PwC Campus Club rendezvénye nagy siker volt a GTK-n.

Közgázoló

Hova vándoroltok, magyarok?

Milyen következményekkel járhat a tömeges kivándorlás?

Közgázoló

Legyél te is innovátor!

Az !gen Program végre Szegedre is elérkezett! A program szervezői várják a lelkes, vállalkozó kedvű fiatalok jelentkezését, akik szeretnének segítséget, útmutatást kapni, hogy vállalkozást indítsanak.

Közgázoló

Minden idők legnagyobb foci VB-je, de hol vannak a stadionok?

2 nap múlva foci VB! Szeghalmi Zsoltot Latin-Amerika szakértőt, a Kitekintő.hu szerkesztőjét kérdeztem a VB-ről, a gazdasági és társadalmi hátteréről.

Közgázoló

Márkaépítés a sportvilágban

Mit jelent a spotmarketing és miért szükséges a klubok vagy a játékosok számára, hogy felhasználják a marketing eszköztár elemeit? Miért éri meg befektetni a sportba és megéri-e befektetni a magyar sportba?

Közgázoló

Marketing kirándulás- az alternatív beszámoló

Egy rendhagyó élménybeszámoló a marketinges kirándulásról, ahonnan megtudhatjuk hogyan viselkedik 50 marketinges, ha összezárják őket három napra.

Közgázoló

Aki legyőzte az angol fontot

“Nem az a lényeges, hogy igazad van-e vagy sem, hanem az, hogy amikor igazad van, mennyit nyersz vele, s amikor nincsen, mennyit veszítesz.”- Soros György

Közgázoló

Mi alapján döntsünk április 6-án? – Választási programok, központban a felsőoktatás

A 2014-es választási kampányban rengeteg régi és új párt próbálja elnyerni a szavazók, a fiatalok bizalmát, ezért gondoltuk adunk egy kis segítséget, hogy eligazodjatok a kampány zűrzavarában. Összeszedtük a nagy pártok programját, elképzelésit különös figyelmet szentelve felsőoktatásra.

Közgázoló

Az oroszok már az atomerőműben vannak

A paksi bővítés az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása Magyarországon, akár támogatjuk, akár ellenezzük, akkor is tisztában kell lennünk a jelentőségével, hiszen a következő évtizedek energiaellátását meghatározó szerződésről beszélünk. Összegyűjtöttük a kérdéshez kapcsolódó fontosabb információkat, adatokat, emellett pedig karunk egyik oktatójának Dr. Málovics Györgynek a véleményét is szeretnénk megosztani veletek.

Közgázoló

"A futball nem más, mint a társadalom tükörképe!"

Interjú Dr. Elbert Gáborral,Magyarország egyik legelismertebb sportvezetőjével, volt sportszakállamtitkárral. Ha érdekel a magyar sportélet, a magyar labdarúgás és, hogy kell-e labdarúgó-stadionokat építeni Magyarországon, akkor ne hagyd ki ezt az interjút!

Közgázoló

Lássuk a medvét!

4 éves a GTK kabalafigurája, Medve Barnabás. Utána jártunk, miért medve a medve, hogyan született és, milyen szerepet tölt be a kari életünkben.

Közgázoló

Tényleg a 25. legjobb gazdasági kar a szegedi GTK?

„A Szegedi Tudomány Egyetem nevét ismerik Európa nagyvállalatai, nemcsak kutatói oldalról, hanem gazdasági oldalról is”- interjú Vilmányi Márton dékán úrral, a HVG felsőoktatási rangsoráról, a diplománk értékéről és a vezetés ars poeticájáról.

Közgázoló

Miért piros a Mikulás? – A marketing hatása a kultúrára

A karácsonyi vacsora közben a halászlé elfogyasztása után, de még a bejgli előtt megpillantottam egy csoki Mikulást az asztal közepén. Egy átlagos csoki Miki volt, piros ruhában, fehér szakállal. Ez persze karácsonykor nem különösebben furcsa, de felvetődött bennem a nagy kérdés, ami bizonyára már bennetek is felvetődött: De miért piros a ruhája?

Közgázoló

Mutyi vagy nem mutyi?

GTK-s hallgatókat kérdeztünk a trafik törvényről, a nyomában keletkező médiavisszhangról és a cigaretta árak emelkedéséről.

Közgázoló

X-Faktor, avagy az imázsépítés művészete

A marketing és a művészet találkozása egy tehetségkutatóban.

Közgázoló

Devizahitelek súlya alatt

Devizahitelek súlya alatt – Összegzés egy egész nemzetgazdaságot megbénító hibás termékről