Pp kicsi 45
2018-11-21

A szerzőről

M  he    1647027 e1412149093607 991x1024
Bölcső

Aki háromszor verette meg Döbrögit –képzelt riport a ma 188 éve elhunyt Fazekas Mihállyal

Bevallom, kissé zavarba jöttem, amikor megkaptam a felkérést, hiszen olyasvalakit készülök interjúztatni, aki nem elég, hogy megjárta a katonaszakma ranglétráját, végigharcolta a Habsburg háborúkat – egy alkalommal el is hagyta kisujját a harcmezőn – de a magyar irodalom egyik legkiválóbb alakja. A felvilágosult, mégis enyhén romantikus költő, íróval, Fazekas Mihállyal beszélgettem.

Memento1
Bölcső

Filmtörténeti remekmű a Hallgatói klubban: Memento (2000)

Christopher Nolan korszakalkotó filmje a következő a Hallgatói Filmklub listáján.

Gb
Bölcső

Vámpírok bálja, avagy vérengzés a Bölcsészbálon

Az idei Bölcsészbál témáját még maga Roman Polanski is megirigyelhette volna, ugyanis ahogy beléptünk az elegáns Belvárosi Mozi ajtaján, Draculák, Draculinák és közeli barátaik tánca ejtette rabul az érkezőket.

Ez
Bölcső

Múzeumok Őszi Éjszakája

Idén tizedik alkalommal rendezték meg országszerte a Múzeumok Őszi Éjszakáját, amelynek keretén belül október 17-én este hat órai kezdettel minden érdeklődőt szeretettel várt három szegedi múzeum is.

Img 9561
Bölcső

Egy igazán különleges fesztivál

A szegedi egyházközösségek által szeptember 25-27. között megrendezett Tágas Tér Fesztivál programsorozat keretében Szeged ismét megtelt élettel. 

Fogyaszt%c3%b3i t%c3%a1rsadalom
Bölcső

Könyvajánló: Szép új világ

Egy világ, ahol a lefejtéstől kezdve a halál pillanatáig minden egyes civilizált ember élete kondicionált, sorsa kategorizált és pontosan irányított. Egy világ, ahol a család, az anya, az apa szitokszó, a természetes fogantatás, a várandósság és az eleven szülés undorító, a monogámia pedig egyenesen elfogadhatatlan. Borzasztó és vérlázító, nemde? A Szép új világban élők viszont nem lázadnak, mindenki boldog, mindenki elégedett életével, legyen akár Alfa vagy egy együgyű Gamma.

Hogy lehet ez?

1
Bölcső

Játék a fénnyel – városi séta az üvegfestészet jegyében

Az idén 150 éve született Róth Miksa világhírű iparművész alkotásait, Kratzmann Ede üvegfestő műveit, valamint az első szegedi mester, Pór Sándor üvegfestészeti műintézetének munkáit tekinthette meg az, aki szeptember 20-21-én csatlakozott a Somogyi-könyvtár Örökségnapok rendezvénysorozat keretein belül megtartott városi „barangolásához”.

Hasonm%c3%a1sj%c3%b3
Bölcső

Hallgatói Filmklub: A hasonmás


A mondern csinovnyik és szöges ellentéte. Ha érdekel, mihez vezet ez a találkozás, látogass el a Hallgatói Filmklubba szeptember 22-én!