Pp kicsi 45
2018-07-17

A szerzőről

43884 37
Bölcső

Amerikai história X - filmajánló

Számtalan filmet láthattunk már a filmklubb palettáján, most azonban egy igazi ínyencség érkezik a láthatáron! Vér, rasszizmus, és lélektani határok. Egy igazi amerikai dráma nem mindennapi tálalásban, ám valósághű festésben.

 

Tan%c3%a1r
Bölcső

Pedagógusképzés - véleményrovat

Számos tisztázatlan kérdés és kétkedés övezi manapság a pedagógusképzést, sőt általában véve a tanári hivatást. Interjúnkban SZTE-s hallgatókat kérdeztünk többek közt a képzés gyakorlatiasságáról, a Tanítanék Mozgalomról és a Pisa-felmérésről.

Oktatas11
Bölcső

Katedrára állni – II. rész

Kedves olvasók! Az alábbi cikkben az SZTE három magyar-történelem osztatlan tanárszakos hallgatójával, Pilisi Dániellel, Pap Józseffel és Vojnics-Rogics Rékával készített interjút olvashatják. Mi motivál vajon valakit ma, hogy tanárnak menjen? Kíváncsiak? Olvassanak bele! Az interjút és a szíves segítséget ezúton is köszönjük!

 

 


 

Oktatas
Bölcső

Katedrára állni – I. rész

Kedves olvasók! Az alábbi cikkben az SZTE három magyar-történelem osztatlan tanárszakos hallgatójával, Pilisi Dániellel, Pap Józseffel és Vojnics-Rogics Rékával készített interjút olvashatják. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi motivál vajon valakit ma, hogy tanárnak menjen, akkor olvassatok bele!

Erasmus logo.svg
Bölcső

Támogatjuk az ERASMUSodat!

Vagy bármilyen egyéb külföldi ösztöndíjadat, gyakorlatodat. Pályázz Te is a kiegészítő hallgatói mobilitásra!

12642481 1003393533067674 2355087359424907191 n
Bölcső

Fiúk-lányok: jégre föl!

Ez lehetne a február 16-i Jeges Est jelszava, amelyen szerkesztőségünk is élvezettel csúszkált és szórakozott. Noha nem Csodaországban jártunk, hanem a Szegedi Műjégpályán, legalább olyan jól mulattunk, mint Aliz, ha nem még jobban!

 
Pic
Bölcső

Ókori varázs - Újabb eredmények Róma távol keleti kereskedelmének kutatásában

Történelemrajongók, figyelem! Egy érdekes előadáson volt szerencsénk járni november 24-én, Székely Melinda tanárnő előadásában. A téma az ókori Rómát és az akkori távol-keleti kereskedelmet érintette.