Pp kicsi 45
2018-04-26

A szerzőről

%c3%9aj%c3%a9vi fogadalmak

Újévi fogadalmak, avagy maradjon minden a régiben?

Sokan már éjfél előtt elhatároznak néhány lépést, amit a jövőben megtesznek életük javulása érdekében, de vannak, akik az újév első napját kezdik fogadkozással.

B%c5%91r%c3%a1pol%c3%a1s t%c3%a9len

Bőrápolás télen

Bizonyára mindenki tapasztalja, hogy a hideg idő elérkeztével, egy séta után, amikor hűvös szél fúj, a bőrünk sokkal gyorsabban kiszárad.

20150714 180321

#TRAVEL – Görögország, Parga

Parga Görögország nyugati részén helyezkedik el, a mesés Jón-tenger határvonalában.

Kar%c3%a1csonyi s%c3%bctik cukormentesen

Karácsonyi sütik cukormentesen

Már csak néhányat kell aludni és nyakunkon a Karácsony. A szeretet ünnepén túl ez az ünnep is, mint a legtöbb bizony a nagy lakomákról is szól.

Advent bazilikanal1

Karácsonyi forgatag

Hamarosan elérkezik az év legmeghittebb és szeretetteljesebb ünnepe, a Karácsony. Ilyenkor nem csak a bevásárlóközpontokat rohamozzák meg, de a gyönyörű díszekben és fényekben pompázó városok és a karácsonyi vásárokban is hamar összegyűlnek a családok, barátok és turisták egyaránt.

Dekor%c3%a1ci%c3%b3s %c3%b6tletek az adventi koszor%c3%bahoz

Dekorációs ötletek az adventi koszorúhoz

Lassan elérkezik az első gyertya meggyújtásának az ideje. Aki saját maga szeretné elkészíteni az adventi koszorút, számos lehetőség közül válogathat.

 

Corfu0

#TRAVEL – Görögország, Korfu

Tovább folytatva az utazást a mesés Görögországban, most Korfu szigetéről hoztam egy kis beszámolót.

Norbi update tiszaujvaros

Schobert Norbi tartott előadást a TIK-ben

November 14-én, hétfőn került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Információs Központjában, az Orvostanhallgatók által a Diabétesz Nap.

Immuner%c5%91s%c3%adt%c3%a9s t%c3%a9lre

Immunerősítés télre

Érdemes szem előtt tartanunk ebben a témában is a jól ismert mondást, mi szerint a megelőzésre jobb oda figyelni, mint utána felváltva tesztelgetni a gyógymódokat, hogyan lábalunk ki a leghamarabb egy téli legyengülésből.

A star academy szt%c3%a1rja  oss%c3%b3 bal%c3%a1zs szegeden koncertezett
Mjúzik

A Star Academy sztárja, Ossó Balázs Szegeden koncertezett

A TV2-n futó reality show-val egybekötött tehetségkutatónak indult Star Academy még mindig a képernyőn van, közben egy korábban kiesett versenyző, Ossó Balázs már a karrierjét tovább építve koncertezik. 

Vitamin 658 405

Tanulás tudatosan és hatékonyan

Nézzünk néhány módszert arra, miként serkenthetjük az agyműködést, hogy hatékonyabb legyen a tanulás.

K%c3%b6zeleg a z%c3%a1r%c3%b3vizsga%e2%80%a6 n%c3%a9h%c3%a1ny tipp a felk%c3%a9sz%c3%bcl%c3%a9shez

Közeleg a záróvizsga… néhány tipp a felkészüléshez

Sok egyetemista számára nem a nyár elejével térnek véget a tanulmányai, hanem bizony a téli időszakban kerül sor az államvizsgára. Mindenki más módszerre esküszik. Van aki, csak az utolsó 1 hétben tömörít a fejébe mindent, de van, aki már gondosan, hetekkel előtte készülni kezd. Most nézzünk meg néhány hasznos tippet, ami segíthet a felkészülésben.

Olympos

# TRAVEL – Olümposz egy kis görög mitológiával fűszerezve

Két érdekes történet a sok-sok mitológiai mese közül, az egyik magáról, az Égei-tengerről szól. A másik pedig az Égei-tenger mítoszához, alakjához kapcsolódó történet.

Olympos 1

# TRAVEL – Görögország az Olümposz-ról nézve

Az Olümposz (Olympos Oros) hegy Görögország legmagasabb pontja, Görögország tetejének is nevezik.

 travel skiathos 5

#TRAVEL – Görögország, Skiathos

Görögország meseszép. A világ olyan helyekkel van tele, amikről el sem hinnénk, hogy létezik, ha nem látjuk a saját szemünkkel. Ez az ország pedig bővelkedik természeti csodákban és mozgalmas turista városokban egyaránt.

Img 20160701 214651

#TRAVEL – Tossa de Mar & Llorett de Mar

Spanyolországban a meseszép Costa Brava partjain haladva talán ez a két kis város az, amit elsődlegesen kiemelnék és mindenképp érdemesnek tartok meglátogatni Barcelona mellett.

Kep7  travel %e2%80%93 barcelona 2. r%c3%a9sz

#TRAVEL – Barcelona 2. rész

Az előző részben szó volt a Camp Nou-ról, Park Güell Barcelona-ról, Parc de la Ciutadella-ról és a Zoo de Barcelona-ról. Hogy teljes képet alkothass Barcelona látványosságainak nagy részéről, érdekességekről olvasd el a beszámoló 1. részét is, amit az alábbi linken megtalálsz: http://www.partyponty.hu/posts/6662 smiley

Immunerosites1

Hogyan függ össze az éhség és az alvás?

Az éhség és az eleget alszunk-e téma is igen elterjedt és divatosnak számít napjainkban, bár az előbbi inkább fogyókúra és diéta néven képzi az életünk részét nap mint nap. Az alvászavar pedig mondhatni népbetegségként van a köztudatban. Számos tv- és rádióműsor dolgozta már fel ezt a témát és adott tanácsot a benne szenvedő embereknek, bár egy mondat erejéig visszatérve azt gondolom a testképzavar is egy népbetegségként titulálható a mai világban.