Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Önfejlesztő tippek

Az emberi lények talán legértékesebb tulajdonsága a változásra való képességük. Képesek vagyunk felismerni a hiányosságainkat, és lépéseket tenni annak érdekében, hogy enyhítsük az életünkre gyakorolt hatásukat. Bár kétségtelenül igaz, hogy a személyes fejlődés egy nehéz út, ezek a tippek előnyt jelentenek a változáshoz vezető úton.Megrekedtél? Ezek az egyszerű lépések segítenek!
 
Az emberi lények talán legértékesebb tulajdonsága a változásra való képességük. Képesek vagyunk felismerni a hiányosságainkat, és lépéseket tenni annak érdekében, hogy enyhítsük az életünkre gyakorolt hatásukat. Bár kétségtelenül igaz, hogy a személyes fejlődés egy nehéz út, ezek a tippek előnyt jelentenek a változáshoz vezető úton.
 
Ha azon gondolkozol, hogy a dühproblémáiddal foglalkozó önsegítő útra lépsz, akkor a célodra kell koncentrálnod, hogy nyugodtabb legyél. Gyakran történnek majd olyan események, amelyek arra késztetik, hogy kiakadj, de koncentrálnod kell, és túl kell tekintened a harag rövid ideig tartó élvezetén.
 
Tedd azt, ami boldoggá tesz téged. Ha találsz valamit, amiért szenvedélyesen rajongsz, a siker magától jön. A legtöbb ember azt teszi, ami praktikus vagy amit elvárnak tőle. Ennek eredményeként boldogtalanok, stresszesek és beteljesületlenek lesznek. Ne kövesd el ezt a hibát. Ehelyett válassz valamit, amit szeretsz, és folytasd szenvedéllyel. Ezzel nem csak sokkal nagyobb valószínűséggel érhetsz el hosszú távú sikereket, de képes leszel örömteli, teljes életet élni.
 
A személyes fejlődés azt is jelenti, hogy hálásnak kell lenned azért, amid van. Légy hálás az életedben lévő csodálatos dolgokért, és használd ezt a tudást arra, hogy a céljaid felé lendítsd magad. A már meglévő támogató rendszereid számos helyszínt kínálnak ahhoz, hogy tovább dolgozz az önbizalmadon.
 
Védekezz a halogatás és a lomhaság ellen egészségesebb táplálkozással. Tartsd távol magad a magas telített zsírtartalmú ételektől, mint például a hamburger és a sült krumpli. A zsíros ételek fáradtságot, lomhaságot, valamint lassabb gondolkodást okoznak. Ez megnehezíti, hogy koncentráltak maradjunk és végig csináljuk a teendőink listáján szereplő összes feladatot.
 
Azok a dolgok, amelyek korlátozhatják személyes fejlődésünket, elsősorban a negatív lelkiállapotból fakadnak. Ez gátolja, hogy emberként többé válj és többet érj el a karriered, a pénzügyeid, valamint az érzelmi és fizikai állapotod tekintetében. Ha korlátozod a hiedelmeidet, és figyelmen kívül hagyod az összes pozitív tulajdonságodat magaddal kapcsolatban, akkor nem leszel képes előre lépni a fejlődésedben.
 
Túl sok alkoholt fogyasztasz? Cigarettafüggő vagy, vagy más olyan tevékenységekben veszel részt, amelyek árthatnak a testednek? A testet templomnak tekintjük, és gondosan és tisztelettel kell bánni vele. A káros minták és rögeszmék eltörlése kétségtelenül jobb életszínvonalhoz vezet. Nézd meg az életedet, hogy mit csinálsz, ami káros lehet, és dolgozz azon, hogy elhagyd azokat a dolgokat, amelyeket el kell távolítani az életedből.
 
A kommunikáció kulcsfontosságú az egészséges élet és a kapcsolatok fenntartásában. A kommunikáció egyik legjobb formája a bókok megadása másoknak. Túl gyakran találjuk magunkat a következő vitában vagy pletykakörben. Próbálj ki valami újat a változatosság kedvéért. Tervezd meg, hogy bókokat osztogatsz, naponta, számon tartod, és meglátod, hová vezet ez.
 
Koncentrálj arra, hogy egyszerre csak egy napot vészelj át. Néha a legelején, amikor megpróbálunk leszokni egy rossz szokásról vagy jobb viselkedést bevezetni, még kisebb időbeli lépésekben kell gondolkodnunk. Nagyon kevés ember képes egyszerre nagy változásokat véghez vinni, és százszázalékos sikerrel járni.
 
A legtöbb ember nem tesz erőfeszítést arra, hogy másokat nyaggasson - ez csak úgy magától jön. Sajnos a zsörtölődésnek éppen ellenkező hatása lehet: neheztelést szül és feláldozza a termelékenységet. Meglehet, hogy a kéréseidet rendesen össze lehet foglalni egy egyszavas emlékeztetőben, ahelyett, hogy hosszasan szónokolnál arról, hogy mennyire dühös leszel, ha a házastársad elfelejt tejet venni a boltban. Lehet, hogy egyetlen szóra rövidíted le: "Tej!". Még ha ez egy apró változtatás is, nagyon gyorsan a lényegre térhet.
A személyes fejlődés a barátok segítségével javítható. Bár nem akarsz értük tenni valamit, mégis jó, ha valakivel együtt csinálsz valamit. Ez segíthet abban, hogy elszámoltatható maradj azzal kapcsolatban, hogy mit próbálsz javítani. Ha valaki más számít rád, akkor sokkal valószínűbb, hogy végig csinálod.
 
A gyakori testmozgás csökkenti a stresszt az életedben. Ha szakítasz egy kis időt, és olyan tevékenységeket végzel, amelyek szimulálják a tested "menekülési" reakcióját. Ez felszabadítja a stresszes helyzetekben a szervezetedbe jutott túlzott adrenalint, és sokkal jobban fogod érezni magad.
 
Bár lehet, hogy a növekedéssel ellentétesnek tűnik, meg kell barátkoznod azzal a ténnyel, hogy kicsi vagy. A dolgok nagy, egyetemes rendszerében egészen apró vagy, és nagyon keveset tudsz. Ha ezt a tényt felfogod, könnyebb lesz megnyílnod a tanulás és mások meggyőződésének meghallgatása (és elfogadása) előtt.
 
A szokásokat nagyon nehéz lehet megtörni. Ahhoz, hogy a személyes fejlődésedet építsd, erőfeszítéseket kell tenned, hogy megtörj minden negatív szokásodat. Értékeld a döntést, amit a rossz szokásaid megtörésére tett erőfeszítéseiddel teszel, és sokkal egyszerűbb lesz a siker.
 
Találd meg a negatívumokba burkolt pozitívumokat. Biztos, hogy mindenki életében lesznek negatív élmények, de ha visszalépsz, és mélyen megnézed, hogy min mentél keresztül, és megtalálod a pozitívumokat, amelyek a tapasztalatból fakadtak, akkor nem fog annyira fájni, amikor át kell menned a nehéz időszakokon.
 
Szexelj a stressz kezelésére! Akár hiszed, akár nem, nem csak arra való, hogy babát „csinálj” vagy jól érezd magad a pároddal. Ez egy biztos módszer arra, hogy megszüntesse a stresszt, amit a mindennapjaidból cipelsz magaddal. Ez a leglazítóbb dolog, amit tehetsz, ha stresszesnek érzed magad.
 
A személyiségfejlesztés lényege a változás iránti elkötelezettség. Ha elkötelezed magad az ebben a cikkben adott tanácsok mellett, te lehetsz az a leopárd, aki képes volt foltot váltani. Ne feledd, hogy te vagy az életed mozgatórugója, és bármit, amit igazán meg akarsz változtatni magadon, megteheted.
 

<-- Vissza aÖnfejlesztő tippek blog oldalra!